Кућа Добрих Вести

Login

Најбољима уручене годишње награде ПКС

Оцените овај чланак
(1 Глас)

nagradjenipks123БЕОГРАД - Награде Привредне коморе Србије за 2015. додељене су на свечаној седници Скупштине ПКС, компанијама, институтима и појединцима за успех у производњи, привређивању и допринос унапређењу развоја српске привреде. Додељена су 32 признања - шест јубиларних награда и 26 плакета.


Добитници Јубиларне награде ПКС су Хајникен Србија Зајечар, за 120 година успешног пословања, Завод за јавно здравље Лесковац, за 85 година успешног пословања, Аррива Литас Пожаревац, за 70 година успешног пословања, Кадињача Ужице, за 70 година успешног пословања, Институт за хигијену и технологију меса Београд, за 60 година успешног пословања, Рударски институт Београд, за 55 година успешног пословања.


Wорк ин Прогрес Београд, Југословенско речно бродарство Београд, Металац Горњи Милановац, ИТГ Смедерево, Елиxир Гроуп Шабац, Висан Београд, Компас Тоурисм&Травел Нови Сад, ФПМ Агромеханика Бољевац, Фулгар Еаст Зрењанин, ДИВИ Ужице, Дуванска индустрија Бујановац, награђени су у категорији привредних друштава.


Појединци који су се, по оцени Комисије за награде ПКС, у 2015 својим радом истакли у привређивању јесу Бранко Милекић, власник „Форма ВС“ Београд, Миомир Николић, оснивач и директор „Фармалогист“ Београд, Ђорђе Вучинић, саветник у “Сецуритас Сервицес“ Београд, Милош Ненезић, генерални директор “Трајал Корпорација” Крушевац, Саша Влаисављевић, в.д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“ Београд, Мирољуб Саџаковић, сувласник „Гас-Тех“ Инђија, Горан Јанковић, директор „Инмолд Пласт“ Пожега.


Награда за иновативност


Награда за иновативност и постигнуте резултате у науци уручена је др Слободану Петровићу, професору Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду, док је наш истакнути глумац, редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић добитник Награде за посебан допринос развоју креативне индустрије и афирмацији ПКС.


За допринос информисању јавности о пословању српске привреде и ПКС награђени су уредници Тањуга Биљана Симић и Зоран Мирковић, новинари Тањуга Анђелко Утјешановић и Марко Петковић, заменик главног и одговорног уредника Информативног програма РТС Десимир Чантрак и главни и одговорни уредник Информативног програма РТВ Пинк Горан Гмитрић.
У радном делу седнице Скупштине Марко Чадеж, председник ПКС представио је резултате рада Коморе у протеклих годину дана, подсетивши на процес модернизације коморског система, увођење нових услуга привреди, ефикаснију комуникацију са пословном заједницом, појачану међународну активност и регионалну сарадњу ПКС, као и активности на унапређењу регулаторног оквира.
„Наш императив је да пружамо добре и корисне услуге - да будемо још бољи и ефикаснији сервис привреди. Подршка је обезбеђена и привредницима који већ раде и желе до бољих резултата, као и онима који почињу свој бизнис“, рекао је председник ПКС.
Указујући да је Предлог закона о коморском систему у скупштинској процедури, Чадеж је рекао да је циљ да се тим прописом обезбеди репрезентативност привреде у целини, већа једнакост свих компанија у заступању интереса пред државним органима и на међународном тржишту. Важан резултат који очекујемо новим законом јесте и солидарност великих са малима, јер терет обавезног чланства омогућава већу подршку сектору малих и средњих предузећа, навео је председник ПКС.


Седници Скупштине ПКС присуствовао је Жељко Сертић, министар привреде који је изразио подршку ресорног министарства али и нагласио да су пред Комором велике обавезе и одговорност у ефикасном и равноправном заступању интереса привреде.


Модернизација коморе


Предраг Николић, саветник председника ПКС у радном делу седнице представио је план рада Коморе у наредној години истаквши да ће фокус бити на завршетку процеса модернизације - усклађивању рада свих комора и стварању јединственог и одрживог система, који ће бити ефикасан сервис привреди и поудан партнер влади.


„Уз интернационализацију пословања и подршку извозницима, али и привреди у целини, ПКС ће настојати да се позиционира као најважнији партнер Влади Србије у стварању економског амбијента који омогућава функционисање и напредак привредних и предузетничких делатности. Желимо да будемо асоцијација без чијег мишљења неће бити могуће донети ниједну одлуку важну за привреду. Јачаћемо партнерства са међународним привредним коморама и асоцијацијама чиме желимо да постигнемо још један циљ – да презентујемо инвестиционе потенцијале и подстакнемо улагања“, нагласио је Николић.


На седници Скупштине ПКС разматрана су привредна кретања и макроекономски показатељи у 2015. години. Уз наставак реформских процеса, кључни задаци економске политике у 2016, како је истакнуто, биће јачање макроекономске стабилности, интензивирање инфраструктурних улагања, привлачење нових инвеститора, раст запослености, производње и БДП-а, подизање ефикасности и конкурентности српске привреде и смањивање јавне потрошње.


Скупштина ПКС на седници изабрала је Мирољуба Алексића, власника Алко групе за потпредседника ПКС и продужила мандат Мирославу Милетићу, потпредседнику ПКС.


Пре седнице Скупштине ПКС одржана је седница Управног одбора на којој је утврђен предлог Плана рада ПКС за 2016, пратећи програми и правилници, као и друге одлуке важне за рад и ефикасно функционисање коморског система.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 26 децембар 2015 14:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија