Кућа Добрих Вести

Login

Компаније из Русије заинтересоване да производе у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jpegggggБЕОГРАД - Велико је интересовање руских компанија из сектора ауто делова да добар део своје производње из Турске пребаце у Србију, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије након 14. заседања Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу две земље, које је одржано ове седмице у Београду.


Привредна комора Србије у контакту је са три велике руске фабрике са којима ћемо посетити српске компаније потенцијалне добављаче, као и места где би могли да пребаце производњу, што би за привреду Србије било веома важно, истакао је Чадеж.


Председник ПКС указао је и на велике могућности и обострани интерес српске и руске привреде да се интензивира сарадња у прехрамбеној индустрији. Осим интересовања руских фирми да тргују и праве кооперације са српским, једна наша велика производна компанија у преговорима је да у Русији отвори погон за производњу сокова и дечје хране, објашњава Чадеж.


Председник ПКС подсетио је на иницијативу формирања логистичко дистрибутивног центра за пласман пољопривредно прехрамбених производа из Србије у Русију, што би допринело унапређењу извоза, посебно малих и средњих српских компанија на то велико тржиште. Комора је, по речима Чадежа, активна у формирању центра и спремна је да преузме централну улогу у тој иницијативи. У томе је важна подршка руске стране, институција обе земље, као што су фитосанитарне, ветеринарске и друге инспекције, као и великих компанија да се окупе и привуку мале и средње фирме.


Чадеж је рекао да се на заседању Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу у Палати Србија разговарало о конкретним темама међу којима су биле и унапређење транспорта робе, смањење трошкова превоза, као и конекција Дунавом која је оцењена као добра перспектива да се обезбеди стабилан и исплатив транспортни правац.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 јануар 2016 21:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија