Кућа Добрих Вести

Login

Kонкурс за запошљавање жена жртава породичног насиља

Оцените овај чланак
(1 Глас)

plastenikkkkkБЕОГРАД – Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова расписао је конкурс за запошљавање жена жртава породичног и партнерског насиља.


Планирана средства за запошљавање износе 9,5 милиона динара и намењена су послодавцима у Војводини за подстицање економског оснаживања жена које су жртве насиља.


Средства су намењена у виду рефундације трошкова зараде, с циљем да се допринесе процесу изласка из зачараног круга насиља и реинтеграцији ових рањивих група жена у друштво.


Средства се одобравају послодавцу који заснује радни однос на неодређено време у трајању од 12 месеци са женом која је претрпела или је у ситуацији насиља и где је запошљавање саставни део плана услуга и мера у оквиру поступка за заустављање насиља који води Центар за социјални рад са седиштем на територији АП Војводина.


Овим програмом планирана је бруто зараде Кориснице у трајању од 12 месеци у две рате. Прва рата за шест зарада Кориснице уплаћује се на рачун Послодавца након потписивања Уговора, а друга након правдања средстава прве рате.


Прошле године је најављено раписивање овог конкурса и том приликом покрајински секретар Мирослав Васин се присутнима обратио речима да је сваки почетак веома тежак, те да је наведени конкурс, као једна од неопходних мера подршке женама жртвама насиља заснован на Програму за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у АП Војводини, у оквиру кога су дефинисани стратешки правци деловања у Војводини до 2020. године.


,,Питање борбе против насиља над женама је последњих година 21. века угледало светлост дана. Данас се о родној равноправности говори у контексту принципа једнакости између жена и мушкараца, што је постало део свакодневице. Насиље, као облик родне неравноправности је последњих година наша приоритетна циљна тема, а циљна група су нам жртве насиља. Насиље у породици и у партнерским односима смо успели да истерамо на чистину, при чему смо изнели податке који су трагични, као и број жена које су жртве насиља, а дефинисали смо и остале суштинске проблеме који нас спречавају да се у потпуности упустимо у борбу.

 

 

Секретаријат и даље спроводи пројекат који финансира Комитет за жене Уједињених нација, који повезује све релевантне институције у спровођењу свих неопходних мера“, рекао је Васин и додао да је најављени конкурс вид помоћи женама жртвама насиља које се налазе у евиденцији и које су збринуте у сигурним кућама.


Више о конкурсу прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 
Последњи пут измењено понедељак, 01 фебруар 2016 20:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија