Кућа Добрих Вести

Login

Бесповратна средства за предузећа

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БЕОГРАД - Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) објавила је данас (17. априла) 13. јавни позив за доделу бесповратних средства предузећима, задругама и предузетницима у укупном износу од 150 милиона динара.

Рок за пријаву је 18. мај, а како је прецизирано у огласу, објављеном у штампаним медијима, средства се додељују за наступ компанија на иностраним сајмовима, отварање представништва на иностраним тржиштима, наступ компанија у оквиру организованих привредних мисија, интернационализацију производа и јачање маркетиншких капацитета.

Право на добијање новца имају предузећа, задруге и предузетници који се баве производњом готових или полуготових производа, или пружањем услуга у области енергетике, грађевинарства, информационих технологија, рециклаже и индустријског и текстилног дизајна.

Услов је и да су предузећа успешно пословала у протекле две године и да су током 2010. и 2011. остварили минимум 20 одсто прихода од продаје производа и услуга на међународном трзишту, или су остварили извоз у минималном износу од 50.000 евра у сектору производње, или 25.000 евра у сектору услуга.

Прециризано је и да је за услуге индустријског, или текстилног дизајна за подношење пријаве услов реализован извозни посао било које вредности у години која претходи подношењу пријаве.
На јавни позив се не могу пријавити фирме у тескоћама, стечају, или поступку ликвидације.

На конкурс се могу пријавити и пословна удружења под условом да имају минимално пет чланица и да су чланице током 2010. и 2011. године оствариле минимум 20 одсто прихода од продаје производа и услуга на међународном тржишту.
Подносиоци пријаве који испуњавају услове остварују право на рефундацију 50 до 70 одсто трошкова активности, без пореза на додату вредност.

Програмом се финансирају активности реализоване у 2012. години до 15. децембра, осим за сајамске активности које ће се финансирати и ако се реализују следеће године, уколико је плаћање извршено у 2012. години.

Јавни позив је објављен  на интернет адреси: SIEPA


Последњи пут измењено петак, 31 август 2012 12:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија