Кућа Добрих Вести

Login

Области у којима је најбоље да започнете бизнис

Оцените овај чланак
(1 Глас)

farmvileeeeeБЕОГРАД - Сајт Inc.com направио је листу најперспективнијих области, где је најбоље улагати, започети бизнис или једноставно запослити се.


Сервиси за здравље на даљину – Телемедицина


Истраживачи очекују да ће ова индустрија порасти за око 39 одсто од сада до 2020. године. У међувремену расте тражиште електронских уређаја, комбиновано са жељом да се смање медицински трошкови и све већи број старије популације (у свим деловима света). Лекари будућности ће морати да постану тумачи података, уз помоћ техничких помагала, и да дају дијагнозу стања као и одговарајућу терапију.


Софтвер за снимање филма


Потреба за оваквим софтвером не долази само из Холивуда већ и од оних који развијају видео-игрице и у областима медицине и науке. Верује се да ће до 2019. године ова индустрија порасти за 43 процената.


Програми друштвених игара


Сећате се друштвене „заразе“ Farmville? Истраживачка компаније IBIS World мисли да друштвене игре као што је управо Farmville ће тек доживети бум између 2016. и 2019. године и да ће расти за 12 одсто сваке године. Раст је подстакнут све већим бројем конекција широм света и паметних телефона.


Продукти за негу коже – подмлађивање


Није у питању само козметика већ и разни други продукти који подмлађују и улепшавају. Подстакнути су све већом опседнутошћу младошћу. Будућност која се прогнозира за овакве производе јесте раст од 6 одсто годишње до 2020. године.


Peer-to-peer дељење материјала


Или како бисмо ми слободно превели – од пријатеља до пријатеља, овакви сервиси за дељење порасли су у протеклих 5 година, али ова област има још доста простора за проширење. IBIS World предвиђа да ће иднустрија расти око 39 одсто годишње до 2020. године.


Персонализована медицина


Од медицине се у будућности доста очекује. Постоји потреба за бољим средствима за дијагностификовање болести. Да не помињемо све већу распострањеност рака. Истраживачи очекују да ће ова област до 2022. године расти 11,8 одсто годишње. Један од многобројних стартупова који се баве овом темом јесте THERANOS.


Извор: Economy.rs/ Inc.com


Последњи пут измењено четвртак, 11 фебруар 2016 20:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија