Кућа Добрих Вести

Login

Негативне стране конкурисања на сваки оглас

Оцените овај чланак
(1 Глас)

oglassssssБЕОГРАД - Иако вам понекад можда делује логично да ћете, ако конкуришете на што више огласа, повећати своју шансу да вас неко од послодаваца контактира и понуди посао, реалност је потпуно другачија и на тај начин, у ствари, сами себи умањујете могућност за запослење.


Разлог за то је чињеница да тиме показујете да бисте сте прихватили било шта, да вам није важан ни назив послодавца, нити радна позиција, што је у супротности са визијом огромне већине послодаваца, који желе квалитетног и фокусираног радника, преноси портал Infostud.com.


Конкурисањем на превелики број огласа, нарочито са истим биографијама, које нису прилагођене конкурсима на које се пријављујете, себе етикетирате као особу која не зна чиме жели да се бави, нема јасну визију професионалног развоја и пријављује се на конкурсе чије услове у великој већини случајева не испуњава. Са таквом „етикетом“, тешко да ћете наћи озбиљан посао и само ћете повећавати незадовољство код себе.


Од конкурисања на превелики број огласа код различитих компанија и на различите радне позиције, нарочито са истом радном биографијом, једино је гора варијанта да то исто радите код једног послодавца. Ако сте ви послодавац, а неки кандидат вам се пријављује и за домара и за менаџера продаје, сигурно га не бисте озбиљно схватали, нити бисте му понудили посао.


Како бисте избегли да сами себе елиминишете из трке за радним местом, дајемо вам неколико предлога којима ћете, без превише утрошеног времена, изгледати много озбиљније у очима послодавца који вам је интересантан.

 

Никада се не пријављујте на оглас чим га видите на сајту


Када нађете компанију која вам је интересантна, истражите је, сазнајте њене вредности и повежите се са људима који већ раде тамо. То је предуслов за прилагођавање радне биографије потребама послодавца.

 

Анализирајте текст огласа

 

Добро проучите захтеве послодаваца и проверите да ли их испуњавате. Уколико поседујете вештине које послодавац тражи, слободно их истакните.

 

Нађите проблем и предложите решење

 

Пробајте, приликом анализирања послодавца, да пронађете и неки проблем у раду компаније, који ви можете решити вашим знањем и способношћу. Упознајте га са њим и образложите решење.

 

Уживите се у улогу послодавца


Када процените да сте спремни да конкуришете на одређени оглас, ставите се у улогу послодавца и упоредите ваша знања и вештине са онима које се траже. Битно је да процените да ли бисте ви, као послодавац, ангажовали кандидата који се представио на тај начин. Ако имате проблем с објективношћу, нека то уместо вас уради пријатељ или члан породице.

 

Као што послодавци траже канидидате који би им највише одговарали за позицију коју огласили, тако и ви треба да пронађете компанију која одговара вама. Најбољи начин да ово урадите је тако што ћете истражити компанију, њене вредности и културу коју живи. На тај начин ћете сузити број огласа на који конкуришете, али уколико је то компанија чије вредности су вам блиске, самим тим је и већа вероватноћа да ћете бити препознати као добар кандидат и имати веће шансе да добијете жељени посао.

 

Извор: Кућа добрих вести/poslovi.infostud.com


Последњи пут измењено субота, 20 фебруар 2016 20:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија