Кућа Добрих Вести

Login

Ко ће бити ЕY Предузетник године у Србији за 2015. годину?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

trofejjjjjjБЕОГРАД - Најпрестижнија награда за достигнућа у предузетништву ЕY Предузетник године ТМ коју додељује међународна ревизорско-консултантска компанија ЕY (Ernst&Young) биће додељена вечерас.


Гала вече поводом доделе награде биће одржано у хотелу „Хајат“ са почетком у 19 часова а победника конкурса EY предузетник године прогласиће министар привреде Жељко Сертић, најавила је компанија "ЕY Србија".


За ово признање такмичио се двадесет и осам кандидата из 27 компанија, које послују у девет индустраија у 18 градова Србије, а национални победник имаће прилику да представља Србију на избору за ЕY Светског Предузетника године, који компанија ЕY организује у јуну 2016. године у Монте Карлу.


Поред главне награде, признања ће бити уручена и у поткатегоријама ЕY Брзорастући Предузетник годинеТМ и ЕY Иновативни Предузетник годинеТМ.


Независни жири ове године предводио је прошлогодишњи национални победник, Божо Јанковић (Ентеријер Јанковић д.о.о.; ЕY Предузетник године у Србији за 2014. годину), а међу осталим члановима нашли су се и Раде Љубојевић (Сирогојно Компани; ЕY Предузетник године у Србији за 2013.годину), Дарко Будеч (Buck; ЕY Предузетник године у Србији за 2012. годину), Гордана Лазаревић (Научно технолошки парк Београд) и Милош Јелић (Нелт).


Генерални спонзор програма ЕY Предузетник године™ је Про кредит банка која има преко 15 година искуства у раду са МСП, и преко четири милијарде евра пласираних кредита у развој српске привреде. Такође, програм је подржан од стране Министарства привреде Републике Србије, Радио Телевизије Србија, магазина Бизнис и Финансије и пословног портала еКапија.


Кандидати које се ове године такмиче за признање ЕY Предузетник године запошљавају преко 2500 људи, а само у 2014. години оствариле су укупно приходе од 18 милијарди динара, што је у односу на 2012. годину просечан раст од чак 345 одсто, док је у истом периоду број запослених повећан у просеку за 89 одсто. Уједно, за најбољег предузетника у 2015. години пријавило се највише кандидата од 2012. године, када је ревизорско консултантска компанија.


Више о кандидатима који су конкурисали за овогодишњу награду и од којих ће вечерас неко понети признање ЕY Предузетник године можете прочитати на ОВОМ линку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 23 фебруар 2016 17:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија