Logo
Одштампајте ову страницу

Нови програм за локалне пројекте из области заштите животне средине

Оцените овај чланак
(2 гласова)

poljoprivredaprogram123БЕОГРАД – Представници Привредне коморе Србије разговарали су прошле седмице са представницима Амбасаде Краљевине Шведске у Београду о реализацији новог програма у области заштите животне средине - Demo Environment Program 2015-2018.


Програм спроводи Шведска агенција за међународни развој (SIDA) и он даје шансу заинтересованим организацијама да представе иновативна решења и технологије.


Финансирају се пројекти који нуде решења за конкретне локалне проблеме у области заштите животне средине. У току је први, а у августу се очекује и други позив за аплицирање.


Привредна комора Србије ће, у сарадњи са Амбасадом Краљевине Шведске, анимирати и информисати потенцијалне кориснике програма, договорено је на састанку у ПКС.


Програм подржава пројекте апликације које долазе из 11 земаља, међу којима је и Србија.

 

Циљ овог програма је повезивање компанија, организација, академских установа и државних институција, размена знања и технологија и борба против климатских промена. Превасходно је усмерен на борбу против сиромаштва, заштиту животне средине и стварање бољих услова живота.


Demo Environment програм нуди заинтересованим организацијама шансу да представе своја иновативна решења и технологије. Финансирају се демонстрациони пројекти који нуде решења за конкретне локалне проблеме у области заштите животне средине.


Најбоље апликације ће бити награђене износом од 500.000 до 1.800.000 СЕК (шведских круна) – до 50 одсто за опрему, а до 80 одсто за услуге финансирани су од стране Шведске агенције за економски и регионални раст (Tillväxtverket), a преосталих 50 одсто, односно 20 одсто, финансира апликант.


У току је први позив, а у августу се очекује и други позив за аплицарање за овај програм.


Више информација о аплицирању за демонстрационе пројекте може се добити на ОВОМ линку.



Програм отвара нова тржишта за „зелене“ технологије и решења и подстиче пословна повезивања у којима учествују локални експерти и организације. Такође, програм финансира и планирање грантова који учеснику олакшава да развије технологију и унапреди знање.


Максимала износ за финансирање планирање грантова износи 350.000 СЕК (шведских круна).


Више информација о планирању грантова може се добити OВОМ линку.


Може се конкурисати за планирање грантова или за демонстрационе пројекте или за оба.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 29 фебруар 2016 18:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015