Кућа Добрих Вести

Login

„Предузетнице и иновације – Војводина у светлу ЕУ интеграција“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zenecenejЧЕНЕЈ - Предузетнице и иновације – Војводина у светлу ЕУ интеграција“ догађај је, који ће одржати 26. маја на Салашу 137 у Ченеју.


Уводна обраћања присутних за тему ће имати искуства земаља у окружењу и у Војводини у области иновација, предузетништва и инвестиција у знање.


Међу првим говорницима ће бити Дагмар Репчекова, амбасадорка Словачке у Београду, а затим ће по темама говорити помоћница покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирјана Крањац . Њена тема је „Подршка самозапошљавању жена са високим образовањем“. О „Женама у управљању предузећа-судар са стакленим зидом“, говориће Гордана Лазаревић из Европског покрета у Србији.


Професорка Фуада Станковић, прва шефица Унеско катедре за судије предузетништва Универзитета у Новом Саду и председница Европског покрета у Србији „Нови Сад“ говориће о инвестирању у људе и вештине, док ће магистар Јана Забунов, директорка Академије женског предузетништва говорити о тој образовној институцији.


Агенда даље предвиђа представљање добрих пракси из Словачке и Чашке кроз примере двеју предузетница из тих земаља, а затим ће уследити и излагање др Зорице Црногорац Илић из Специјалне гинеколошке болнице „Genesis“ из Новог Сада, финалисткиње националног такмичења „Предузетник године“ за 2016. годину.


Богати програм „зачиниће“ и презентација бизнис идеја потенцијалних и постојећих стартап предузетница и предузетника из Србије у форми тзв „elevator speech”.


Уследиће затим представљање успешних „јуниор“ предузетница и менаџерки из Новог Сада а затим и представљање финансијске и нефинансијске подршке у предузетништву, бизнис анђели, фондови ризичног капиала – искустава у земљи и региону. Презентацију ове подршке имаће Маријана Максимовић, заменица Гаранцијског фонда АП Војводине, као и Војин Шенк, шеф Унеско катедре за студије предузетништва Универзитета.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 мај 2016 20:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија