Кућа Добрих Вести

Login

Награђени пољопривреднци

Оцените овај чланак
(1 Глас)

naeaddepoljorivreda6767БЕОГРАД - Привредна комора Београда уручила је награде најбољим пољопривредним производђачима и стручњацима.


Бранислав Ћулум из Батајнице награђен је за производњу пшенице.

 

Он је током 2015. године, на 30 хектара произвео 846 тона, уз просечан принос од 8,2 тоне по хектару. Поред тога има и 20 крава музара, а гаји и свиње.


За производњу кукуруза, награда је припала Ивану Пауновићу из Међулужја код Младеновца, који је на 11 хектара произвео 130,9 тона, уз просечан принос 11, 9 хектара. Он такође ома и 22 грла стоке.


У производњи сунцокрета награђен је Иван Павловић из Јакова код Сурчина, који је произвео 93 тоне те уљарице, уз принос од 3,2 тоне по хектару.


За најбољег воћара проглашен је Марко Митровић из Бегаљице, код Гроцке, који је са 18,5 хектара остварио производњу од 557 тона јабука, крушака, брескви, кајсија и другог воћа.


Биљана Станишић ма из Бровића код Обреновца је најбољи произвођач млека. Она има 43 грла, од којих 24 краве музаре, а произвела је укупно 206.500 литара млека, односно 18.600 литара млека по крави. Она такође обрађује 30 хектара, на којима гаји пшеницу и кукуруз.


У тову свиња, најбољи је Миливоје Стевановић из Дудовице код Лазаревца. Он је произвео 1.500 товљеника од по 106 килограма просечно. Такође гаји јечам и кукуруз.


За робну производњу у повртарству, награда је припала Снежани Павловић из Сланаца, која је са седам хекара добила 265 тона разног поврћа.


Миодраг Радивојевић из Барајева, награђен је за органску производњу. Поред тога што је произвео 45 тона органског воћа и поврћа, он има и 100 кока носиља за производњу органских јаја.


Годишњу награду добио је и стручњак ПКБ-а Агроеконоимика Петар Стојић, који је објавио више од 110 научних радова и две књиге, а учествовао је и у шест пројеката Министартсва науке.


Награђен је и стручњак Министарства пољопривреде Бранислав Ракетић који је активно учествовао у припреми прописа, контрола и примени пројеката ЕУ.

 

Извор: Кућа добрих вест


Последњи пут измењено среда, 25 мај 2016 22:39
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија