Кућа Добрих Вести

Login

Mеђународна конференција "САД - ЕУ - Јапан - Србија технолошки самит"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tehnosmaittttttБЕОГРАД - Машински факултет у Београду и Привредна Комора Београда, у сарадњи са немачком организацијом за техничку сарадњу ГИЗ, под покровитељством Министарства привреде Владе Републике Србије, организују Међународну конференцију „САД - ЕУ - Јапан - Србија технолошки самит".


Конференција ће бити одржана од 31. маја до 2. јуна 2016. године, на Машинском факултету Универзитета у Београду, Краљице Марије 16, најавила је Привредна комора Београда.


Учешће је најавило преко 200 експерата из земље и иностранства.


Конференција је припремана у сарадњи са проф. др Јун Ни, Универзитет Мичиген, Ен Арборн, САД, који је светски компетентна особа за политику и стратегију индустријског развоја. Он је саветник председника Обаме за технолошки развој и индустријску политику, као и председника Кине, Јужне Кореје и Хон-Конга, за исту област. На Светском економском форуму у Давосу, био је председвајући панела за производњу.


Кроз седам панела, један workshop и завршну пленарну седницу биће анализирана питања: Производња у свету – изазови и могућности, Међународне/националне иницијативе за унапређење производње и индустрије, Стратегије индустријских политика на глобалном/националном нивоу, Напредне производне технологије, Истраживања и образовање за нове технологије, Мапа пута за ново-индустријализацију Србије, Industry 4.0.0 модел за Србију и Шта ми можемо да урадимо?


Завршни документ Конференције ће бити предложен као основа за "Нову политику и стратегију Владе Републике Србије у области индустријског развоја", чија основа ће бити нове технологије. Такође, он се може користити и у дефинисању оквира за Поглавље 20 преговора са ЕУ.


На овај начин биће формулисан козистентан документ за област индустријског развоја Србије, који ће, пре свега са инжењерске тачке гледишта, посматрати ова питања.


Отварање Конференције је 31. маја 2016. године, у 9 сати, на Машинском факултету у Београду, сала 211 (други спрат).

 

 


Последњи пут измењено субота, 28 мај 2016 17:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија