Кућа Добрих Вести

Login

Финансијска подршка постојећим предузетницима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

raslogoБЕОГРАД - Развојна агенција Србије (РАС) расписала је четврти јавни позив у оквиру Програма Владе Србије „Година предузетништва“. Овога пута ради се о Програму подршке даљем развоју микро, малих и средњих предузећа (ММСП) и предузетника.


Укупан буџет бесповратних средстава намењених корисницима на овом програму износи 70.000.000 динара. Расположива средства се одобравају по пројекту у висини до 50% трошкова пројекта, без ПДВ-а, и то у појединачним износима од 50.000 до 300.000 динара.

 

Средства ће бити рефундирана након завршетка пројекта и достављања извештаја и доказа о завршеним активностима. Рок за подношење пријава је 8. јул 2016. године и могу се финансирати и активности које су започете у 2016. години, а нису завршене до тренутка објављивања јавног позива.


Програм се састоји из три компоненте - Унапређење пословања ММСП, у укупном износу од 43.000.000 динара; Подршку женском предузетништву (15.000.000 дин); Подршку ММСП и предузетницима у недовољно развијеним подручјима (12.000.000 дин). Активности које могу бити подржане овим програмом су имплементације стандарда, сертификација или ресертификација, као и добијање знака производа („CE“ знак, еко-знак, FSC, CoC, знак органског производа и сл).


Средства се не могу користити за активности који се реализују у војној и дуванској индустрији, трговини, примарној пољопривредној производњи, финансијском сектору, сектору услуга које нису предмет међународне трговине и организацији игара на срећу и лутрија.


Упутство и сви пратећи обрасци доступни су у електронском облику на сајту www.ras.gov.rs, као и на сајту www.godinapreduzetnistva.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 29 мај 2016 22:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија