Кућа Добрих Вести

Login

Први кредити за почетнике у бизнису

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fondrazvojjjjjБЕОГРАД - Управни одбор Фонда за развој одобрио је на седници прва четири кредита за почетнике у укупном износу од 12,6 милиона динара, од чега је бесповратних средстава 3,8 милиона динара, а остатак повољан кредит Фонда.

 

Како је саопштило Министарство привреде, кредити су одобрени по Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању, који се реализује у циљу системске подршке сектору микро и малих предузећа и предузетника и један је од 33 програма у оквиру Програма Владе Србије “Година предузетништва”.


Програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој, а подршка обухвата комбинацију 30 одсто бесповратних средстава и 70 процената кредита Фонда за развој. У саопштењу се наводи да ће Управни одбор Фонда у наредном периоду, једном месечно, разматрати све пристигле захтеве по овом програму.


Управни одбор Фонда за развој је одобрио још 27 повољних кредита по сопственим програмима које реализује у Године предузетништва за подршку инвестицијама, набавку трајних обртних средства и одржавање текуће ликвидности.


Како је наведено, све информације о одобреним захтевима за кредит објављене су на сајту www.fondzarazvoj.govr.rs, а списак свих реализованих захтева за кредит и исплаћених средстава биће објављен на сајту www.godinapreduzetnistva.rs, одмах, након испуњења свих потребних законских процедура и исплате кредита.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 30 мај 2016 20:17
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија