Кућа Добрих Вести

Login

Највећа инвестиција на „Start-up“ сцени Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

cadezstartaprtrtrБЕОГРАД - Инвестициони фонд South Central Ventures пружа озбиљну подршку старт-ап сцени Србије и национална асоцијација српске привреде, у склопу својих активности за развој предузетништва и старт ап бизниса подстицаће партнерство фондова и предузећа, како би се кроз заједничке пројекте, покренуо бизнис и подстакао развој, рекао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.


Привредна комора Србије повезује све који желе да покрену бизнис са инвеститорима и подржава промоцију успешних пословних прича и иновативних српских компанија и производа, рекао је Чадеж на конференцији у ПКС и подсетио на успешну презентацију компаније Оно и њиховог електричног бицикла на фестивалу у Бечу.


„Пословне идеје у Србији никада нису недостајале, има много младих спремних да покрену посао, али важно је да им се пружи подршка да од идеје развију пословне моделе конкурентне на другим тржиштима“, указао је Чадеж и изразио уверење да ће презентација успешног примера сарадње једне младе компаније и фонда покренути и друге фирме на овакво партнерство.
Јан Коблер, партнер у Инвестиционом фонду South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) истакао је пример успешне сарадње младе компаније из Србије City Expert и фонда. South Central investment препознао је потенцијал те компаније, њен иновативни приступ у сектору некретнина у Србији и инвестирао 700.000 евра у њен раст и развој. Инвестиција ће обезбедити и увођење напреднијих технолошких карактеристика, које ће унапредити сервис за клијенте.


Фонд располаже са 40 милиона евра намењених старт ап, малим и средњим технолошким компанијама са простора Западног Балкана. Окупља инвеститоре, од међународних институција, као што су EBRD, EIF и KfW па све до регионалних корпорација и приватних улагача, осигуравајућих кућа и пословних анђела, али и јавног сектора. Висина инвестиција креће се од 100 хиљада до 3 милиона евра. Планиране инвестиције у компанијама у Србији су око 2 милиона евра. Овакви скупови које подржава Привредна комора Србије представљају добру прилику да се представи начин инвестирања, као подстицај и другим компанијама да успоставе сарадњу са фондом, истакао је Коблер.


Игор Јовић, генерални директор компаније City Expert представио је унапређене услуге које та компанија нуди клијентима, са циљем да у пословима са некретнинама уштеде и време и новац.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено уторак, 28 јун 2016 12:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија