Кућа Добрих Вести

Login

Пројекат за развој иновативних стартап иницијатива у области културе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kulturaeere343434БЕОГРАД – Млади људи који користећи своје вештине и креативност желе да реализују пословне идеје из области културе имају прилику да се пријаве на други по реду јавни позив за пријаве у „Ecapital Culture Adriatic Start Up School“. То је школа намењена младим људима из земаља јадранско – јонског подручја која има за циљ унапређење културно-историјске баштине региона кроз развој иновативних „старт-ап“ иницијатива.


Пројекат реализују Фондација Marche, Привредна комора Анконе, Политехнички Универзитет Marche, Град Анкона и Институт ISTAO, уз подршку Intesa Sanpaolo, међународне банкарске групације у оквиру које послује Banca Intesa.


Пројекат омогућава младима да користећи своје вештине и креативност реализују пословне идеје у области културе и повежу се са колегама из других земаља. Полазници школе ће похађати предавања, учествовати у радионицама и анализирати студије случаја и истраживања из области развоја и реализације пословног плана, унапређења техника за „старт уп“ пројекте, као и планирања и покретања „стартa-aп“ иницијатива.


Своје пословне идеје за покретање „старт-aп“ пројеката који доприносе заштити културне баштине до 15.09.2016. године могу пријавити кандидати старости до 40 година из осам земаља јадранско – јонског подручја: Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније, Хрватске, Словеније, Грчке и Италије. Пријављивање се врши попуњавањем обрасца на ОВОЈ страници.

Кандидати ће презентовати своје пословне идеје, а потребно је да имају минимално диплому средње школе и одлично познавање енглеског језика. Селекција најуспешнијих биће обављена до 30.09.2016. године, док ће се предавања и радионице одржати у италијанском граду Анкона у периоду између 17.10. и 16.12.2016. године.


Пројекат је покренут је 2015. године, када је школу похађало 25 младих људи из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Албаније, Грчке и Италије.

 

Извор: Кућа добрих вести/Asmedi.rs


Последњи пут измењено среда, 03 август 2016 14:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија