Кућа Добрих Вести

Login

Да ли су купони за попуст добри за ваш посао

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kuponiiiiiБЕОГРАД - Купони за попуст омогућавају доносиоцу нижу цену производа или услуге, или нуде више производа/услуга по цени нижој него што би износио њихов прост збир. 

 

Идеја је да се кроз овај начин промоције придобију нови купци и поново заинтересују стари ,преноси портал Моја фирма.

Купоне можете (про)давати кроз неки од бројних веб сервиса за такозвану групну куповину, или то могу бити класични купони штампани у новинама и магазинима, или у лецима – промотивним флајерима (или купони послати на емаил, и сл.). У случају wеб сервиса за групну куповину, ради се по принципу економије обрта, односно, продаћете производ/услугу по нижој цени, уколико буде најмање одређен број куповина. Када су у питању класични купони, они доносиоцу омогућавају попуст на одређену услугу или производ, или ће уз куповину одређеног производа (услуге) други добити бесплатно.

 

Купони су једини заиста квантитативно мерљиви инструмент у оглашавању.

 

У сваком моменту можете прецизно знати колико сте новца потрошили на њихову израду и дистрибуцију (или провизију онлине сервису за групну куповину), те колико је купона искоришћено, односно, колики је био њихов учинак.

 

Бројни су позитивни примери коришћења купона у сврхе промоције, поготово када се они комбинују са другим средствима оглашавања. Рецимо, као један од разлога због којих би се неко пријавио на вашу маилинг листу и редовно добијао неwслеттер (билтен) обавештења може бити и укључивање купона у њих.

 

Локација фирме може бити један од разлога за стално или повремено коришћење купона. Центар града, улица у пешачкој зони, тржни центар могу значити доста промета, али и доста купаца који први пут купују – купони за попуст ће их позвати да се поново врате. С друге стране, локал у неком пасажу или мирнијем делу града значи и мању вероватноћу да ће га неко случајно пронаћи – у овом слућају купони помажу да се за вас чује даље од непосредне околине.

 

Стални корисници купона се грубо могу поделити у две групе: они којима је важан само попуст, односно цена коју плаћају, и они који чекају нови попуст за производ, односно услугу која им се допала. И једне и друге можете задржати само уколико им стално будете давали попусте. Да ли вам је то исплативо? Може бити, у одређеним (ограниченим) ситуацијама. Уколико је, узмимо за пример, у питању девојка из друге категорије, она се сигурно похвалила својим пријатељицама да је пронашла фризерски салон чијом је услугом задовољна, као и ценом, уз купон. Неке пријатељице ће одлучити да испробају услугу користећи купон, неке неће желети да чекају, а можда ће им хитно требати фризер или нека друга услуга од оне која је на попусту, у сваком случају, посетиће баш вас због препоруке.

 

Овде треба напоменути и да су стални корисници купона у мањини. У највећем броју случајева, људи воле сигурност и поузданост, воле да знају од кога купују, код кога се шишају, ко им поправља ауто, зубе, код кога контролишу крвну слику. Да, људи користе купоне да испробају нешто ново, али уколико имате врхунски производ или услугу, људи ће вам се враћати – са или без купона.

 

Купоне немојте схватати као укупно дугорочно побољшање продаје, више као вашу прилику да заинтересујете нове купце/кориснике да пробају оно што нудите и својим квалитетом их задржите, и тако дођете до дугорочних резултата.

 

Извор: Моја фирма/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 август 2016 22:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија