Кућа Добрих Вести

Login

Бизнис кафе: Дозволите себи да маштате и све ће се остварити

Оцените овај чланак
(2 гласова)

RoberttttttНОВИ САД - Ако зацртамо неки циљ - успећемо, дозволите само себи да маштате,  поручили су гости другог Новосадског Бизнис Кафеа одржаног у Skipper Yachting клубу.


Међу њима су били Владимир Елесин, власник Тегласа, Роберт Чобан, власник Колор медија групе, Кармен Кривокапић, власница ресторана Архив и бренда Кармелада и Татјана Веребеш, власница бренда Таyа за уникатне лептир машне.


Владимир је причајући своју предузетничку причу нагласио да ако зацртамо неки циљ, успећемо и да је важно не слушати друге. Додао је како страх и ново не иду скупа и да је успео јер је страх просто занемарио и заобишао све препреке досада.


Рекао је да нас је страх изгубити новац, али новац покреће и окреће се. Новац ће доћи и ако га изгубимо вратиће се. Новац је само алат до циља, а не нешто за чим треба да трагамо. Ако изгубимо паре, научићемо и то треба да гледамо као инвестицију.


Роберт је сугерисао да путујемо отворених очију, додајући како он инспирацију добива на путовањима, план му је путовати и даље те остати у врху у издавању магазина.


Кармен је рекла да је завршила школу, но да јој је животна и пословна школа била много битнија. Кренула је с модом, гулила крумпире, конобарила у Швајцарској, кувала у Мађарској… а данас има ресторан Архив, Кармеладу и велике планове.


Рекла је да ју је био страх, али га је пребродила визуализацијом. Кармен је свима поручила – Дозволите себи да маштате и све ће се остварити, те да се фокусирамо на посао и онда ће се страх изгубити, а новац доћи.

 

bkafe

 

Татјана је на крају рекла како није завршила још факултет за што јој родитељи негодују, јер је са још три другарице покренула производњу са машином коју је наследила у тренутку кад није знала ни провући конац кроз иглу. Није знала шта ради, а сада производе лептир машне за децу, одрасле и кућне љубимце.


Догађај је отворила Кристина Ерцеговић, оснивачица Бизнис кафеа из Загреба, ауторка и предузетница, а водила га је носитељица лиценце за Војводину Марија Радојчић.


Идући Бизнис кафе у Новом Саду одржаће се 27. октобра .


Спонзори Бизнис кафеа у Новом Саду су Гранд Кафа и Фришки Јазачки сир, а медијски покровитељи 021, док су регионални медијски покровитељи Медиа Маркетинг и BG online, intervju.net.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 29 септембар 2016 10:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија