Кућа Добрих Вести

Login

Одржана Бизнис конференција туристичких организација Југоисточне европе - СЕЕТ 2016

Оцените овај чланак
(3 гласова)

massmediainternational11111БЕОГРАД – На Бизнис конференцији туристичких организација Југоисточне Европе (СЕЕТ 2016) земље региона представиле су своје дестинације као и иновације и успехе постигунте у предходној години.


На конференцији, која је одржана 28. септембра у Београду учествовали представници из Словеније, БИХ, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Бугарске, Италије и Кореје.


Програм је организован у четири панела са тему ситуације на тржишту ЈИ Европе, Туризам као индустрија доживљаја, иновативно хотелијерство и конкуретност бањског, велнес и спа и медицинског туризма.


Излагачи су се сложили да је туризам ове регије европе богат природним богатствима и да је интересовање за посету наших регија у порасту. Самим тим закључује се да су потребне још веће инвестиције иако су мање више све земље у регији уложиле велики новац из буџета у обнову најактуелнијих туристичких дестинација.


Туристичке организације су исто тако расправљале и на тему туризма и доживљаја који он пружа за оног који се упусти у понуђене туристичке авантуре и ста је главни циљ сваке туристичке понуде. Лука Драгашевић испред Флај Флај травела је истакао да је кључ сваке добре туристичке компаније у беспрекорној услузи коју она нуди својим клијентима.


Недостатак стручног особља


У сектору везаном за иновативност већина излагача нагласила је недостатак стручног особља који је запослених у туризму. Жељко Сташевић испред Традеуниqуе Холдинг-а изразио је колико је технологија битна за унапредјење сваког туристичког доживљаја данас и да је према неким истраживања ово водећи фактор, чак 78 oдсто. Он је истакао да само пружање услуга интернета данас нешто што је најбитнији фактор сваког туристичког објекта и да с обзиром да неке земље ако нпр Кореја које имају јако висок стандард у пружању ових услуга, представљају изазов за нас јер њихови туристи очекују једнак квалитет и у нашим објектима.


Бањског, велнес и спа и медицинског туризма је грана туризма која је код нас у региону највише заступљена и која се највише потенцира због великог броја природних богатстава који нам то омогућавају. Гост из италије Ђузепе Беланди, директор туристичке организације ЕHTTA (Europan historic thermal towns association)овом приликом указао нам је на могућност комбинације историјских и спа ресурса, јер као сто је истакао многи од ових термалних извора су већ и коришћени у антици и таквих је примера пуно у Италији. Оваквим приступом потенцијал локације се дуплира и нешто је о чему вреди размисљати када је реч о организовању туризма на оваквим локацијама.


На крају је награђено 24 излагача, а награде су уручили директор Masmedia International, , Миливоје Радовановић и глумица Кристина Радивојевић. Поменућемо неке од излагача који су овом приликом награђени Туристичка заједница Кварнера (Хрватска), Victoria Group Corpоration, Хотел Сплендид (Црна Гора), Брдо конгрес центар, Крањ (Словенија), Агенција за промоцију туристичких дестинација Македоније, Атомска бања Горња Трепча (Србија), Национална туристичка асоцијација YUТА (Србија) и многи други.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 30 септембар 2016 11:13
Невена Гутовић

Рођена 1980 године у Београду. Дипломирала на Филозофском факултету Универзитета у Београду, одељење за археологију. Осим неколико година проведених на пословима у археологији и конзерванцији културних покретних археолошких добара, радила и у недељнику НИН и београдској хроници дневних новина Блиц. Тренутна интересовања су усмерена на сва питања културне баштине у Србији и региону, као и што већем акценту на позитивним вестима ради чега се и прикључила редакцији Куће добрих вести.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија