Кућа Добрих Вести

Login

Отворена фабрика отпадних вода у Апатинској пивари

Оцените овај чланак
(3 гласова)

pivologoАПАТИН – У Апатину је данас отворена фабрика отпадних вода вредна 11 милиона евра којом ће дугорочно бити решено одвођење и третман отпадних вода у Апатинској пивари.


Пречистач воде пустили су у рад министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић и министар привреде Горан Кнежевић који су истакли да су такве инвестиције и инвеститори веома важни за Србију, објавила су ресорна министарства.


“Један од најважнијих циљева јесте привредни раст. Потребни су нам јаки инвеститори и јака мала и средња предузећа која уз те велике инвеститоре могу да конструишу добру мрежу коопераната и добављача”, рекао је том приликом министар Кнежевић.

knele343434                                           
Најављено је да ће држава учинити све да направи најбољи могући пословни амбијент и још боље услове за привлачење инвеститора и додао да се интензивно ради на сечи прописа и доношењу закона који ће учинити да се сви привредни субјекти осећају врло безбедно и да се још више запошљавају наши грађани.


Министар пољопривреде је истакао да је ово једна од инвестиције у области животне средине који ће дати нови квалитет. „Често се прича о том поглављу 27 у вези са животном средином, као једним од најскупљих поглавља које Србија има, али то морамо да прођемо“, рекао је Недимовић.
Често се прича о поглављу 27 у вези са животном средином, као једнoм од најскупљих поглавља које Србија има, али то морамо да прођемо“, рекао је Недимовић приликом пуштања у рад фабрике којом ће дугорочно бити решено одвођење и третман отпадних вода у Апатинској пивари.


Недимовић је нагласио да Србија мора да испуни своје обавезе у области животне средине на путу европских интеграција.


Радницима Апатинске пиваре су званичници и амбасадори честитали 260 година рада предузећа.


У јуну 2012.године пивара је постала чланица једне од највећих глобалних пиварских компанија, Molson Coors Brewing Company, која поред тржишта Канаде, САД, Уједињеног Краљевства и далеког истока послује и на тржиштима Србије, БиХ, Бугарске, Хрватске,Чешке, Мађарске, Црне Горе, Румуније и Словачке.


Отварању фабрике су присуствовали и амбасадори САД Кајл Рандолф Скот, амбасадор Канаде Филип Пенингтон, председник општине Апатин Радивој Секулић и директор Апатинске пиваре Драган Радивојевић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 07 октобар 2016 20:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија