Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за воћаре и повртаре на територији Београда

Оцените овај чланак
(0 гласова)

malina-uvodnaБЕОГРАД - Секретаријат за пољопривреду Града Београда расписао је конкурс за доделу подстицајних средстава у области воћарства и повртарства на територији Града Београда у 2012. години - „Зелени прстен“. Право на коришћење подстицајних средстава, која се додељују као наменска и бесповратна, има физичко лице – носилац регистрованог пољопривредног газдинства на територији Београда.

Услов је и да се катастарске парцеле, на којима се поставља опрема, која је предмет овог конкурса, налазе у власништву подносиоца пријаве, или су у закупу од подносиоца захтева за подизање засада јабучастог и коштичавог воћа, најмање до 2030. године, а за засаде поврћа и јагодичастог воћа (малина, купина, боровница, брусница, рибизла, огрозда) најмање до 2018. године и за засаде јагода најмање до 2014. године.

jagode

Пољопривредни произвођач који конкурише треба да поседује и сагласност Министарства пољопривреде, шумарства, водопривреде о инвестиционом улагању за подизање вишегодишњих засада за закупљено земљиште у државној својини на коме се подижу нови засади воћњака.

Услов је и да пољопривредно земљиште има одговарајући довод воде, да није оптерећено хипотеком и да по неком основу не користе бесповратна подстицајна средства за исту намену.
Подстицајна средства се додељују на основу редоследа поднетих пријава, а до утрошка расположивих средстава.

Предност ће имати подносиоци пријава којима нису додељена подстицајна средства у области воћарства и повртарства на територији града Београда у 2010. и 2011. години.

Више детаља о огласу може се наћи на интернет презентацији Града Београда www.beograd.rs

Рок за подношење пријава, без обзира на начин достављања, је 12. октобар ове године.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 13 септембар 2012 12:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија