Кућа Добрих Вести

Login

Eкономско-трговинско-туристичка конференција Србија-Кина

Оцените овај чланак
(2 гласова)

srbija-kinaaaaaБЕОГРАД - Поводом посете државно-привредне делегације кинеске провинције Гуангдонг, у хотелу Хајат биће организован скуп под називом "Економско-трговинско- туристичка конференција Србија-Кина (Гуангдонг)".

 

Агендом је предвиђено да скуп отвори неко од званичника из Владе Србије, као и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг, најавила је Привредна комора Београда.

 

Затим ће уследити уводно обраћање заменице гувернера Гуангдонг провинције Zhao Yufang.

 

Превиђео је и свечано отварање Центра за сарадњу и промоцију Гуандгонга у Србији, представљање трговинско-инвестиционог амбијента и могућности у Србији као и пословног амбијента из сектора туризма.

 

 

Биће представљен и пројекат Српско-кинеског индустријског парка.

 

Гуангдонг провинција је најднамичније економско подручје (БДП од 838,60 милијарди долара у 2014.) са 105 милиона становника. Главни град је Гуангџоу, а привредно чвориште је град Шенџен.

 

Делегација броји око 70 чланова и чине је представници кинеских компанија и званичници провинције Гуангдонг. Сектори су: хемијска индустрија и фармација, индустрија грађевинског материјала, дрвно-прерађивачка, аутомобилска, машинска, електронска, прехрамбена индустрија, туризам, трговина, услуге, логистика, издаваштво, инвестиције, ИТ....

 

У оквиру конференције планирано је и пословно умрежавање - билатерални сусрети кинеских и српских привредника, по секторима.

 

Догађај почиње у  10 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 октобар 2016 18:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија