Кућа Добрих Вести

Login

Анкета послодаваца – учествујте!

Оцените овај чланак
(3 гласова)

anketaБЕОГРАД - Национална служба за запошљавање (НСЗ) од 1 – 20. новембра спроводи „Анкету послодаваца 2016“, у циљу континуираног праћења потреба тржишта рада. Анкетом ће бити обухваћено око 5.000 послодаваца из свих области рада.


Истраживање ће представљати добру базу за креирање политике запошљавања и образовања, како би се изашло у сусрет правим потребама тржишта рада, као и за развој и унапређење људског капитала кроз додатно образовање и обуке.


Истраживање о послодавцима ће бити фокусирано на потребе и захтеве послодаваца, у смислу компетенција радника, могућих простора за проширење запошљавања, запошљавање особа са инвалидитетом, проблеме у запошљавању нових радника, као и недостајућа знања и вештине и потребе за обукама запослених у компанијама.


Анкетом о задовољству послодаваца услугама НСЗ ће бити обухваћено 1000 компанија, и односи се на услуге посредовања у запошљавању, колико су послодавци задовољни упућеним кандидатима:мотивацијом, радним искуством, компетенцијама као и на организацију сајмова запошљавања и у којој мери се на овај начин задовољавају кадровске потребе послодаваца.


Мере активне политике запошљавања треба да буду окренуте пре свега послодавцима, јер су они једини у стању да креирају нова радна места, запошљавају и покрену ствари.


Активно учешће послодаваца у истраживању, предуслов је за успешно спровођење анализе и усмеравања мера активне политике запошљавања да буду што ефикасније, ефектније и циљане.


Будући да се ради о истраживању од националног значаја, драгоцена је и подршка представника најбројнијих асоцијација послодаваца и социјалних партнера НСЗ - Привредне коморе Србије, Уније послодаваца, Асоцијације малих и средњих предузећа, у смислу активације, односно бољег одзива њихових чланова.


Подршка свих социјалних актера је изузетно важна, јер само заједничким активностима можемо изаћи у сусрет изазовима које пред нас постављају нови трендови на тржишту рада, допринети смањењу незапослености и развоју људског капитала у Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 03 новембар 2016 20:16
Рада Севић

Ако би требало да опишем себе у две речи, онда би то било радосна и радна Рада, што и моје име говори. По струци сам дипломирани инжењер организационих наука – менаџмент. Ужа специјалност Људски ресурси: тренинг и професионална оријентација. Око 15 година радим са младим, паметним, образованим људима на заједничком препознавању потенцијала, подизању мотивације и самопоуздања у тражењу посла. Учимо једни од других, “заборављамо изговоре, тражимо начине да нешто урадимо, свесни да једини део свемира који можемо променити то смо ми сами”. Имам срећу да радим оно што волим, трудећи се да рад, учење, знање, стручност, позитиван став промовишем као вредности. Умрежавање, подршка, солидарност, ширење позитивног духа, задатак је свих нас који имамо привилегију да радимо са људима. Изузетно је важно младим људима, пуним ентузијазма и позитивне енергије, жељних знања представити неке дивне, племените људе који су својим радом, залагањем, стручношћу остварили успех у различитим областима. ,,Кућа добрих вести" место је где се промовишу праве вредности и част ми је и задовољство да сарађујем са Вама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија