Кућа Добрих Вести

Login

Сајам намештаја на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

simplebed43434БЕОГРАД - Централни европски догађај промоције нових модела и пословних сусрета свих актера индустрије намештаја, дрвне индустрије и пратећих грана одржаће се и ове јесени на Београдском сајму.


Од 8. до 13. новембра на комплетно расположивом излагачком простору одвијаће се 54. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације, а паралелно ће се у халама 5 и 11 одржати 54. Међународни сајам машина, алата и репроматеријала из области дрвне индустрије, који ће трајати дан краће од 8. до 12. новембра, најавио је Београдски сајам.


Овогодишње издање ставља акценат на пословни сегмент, и у фокусу сајма су компаније окренуте дизајну, иновацијама, квалитету и функционалности намештаја.


Мисија ове манифестације укључује све фазе у производњи намештаја, од примарне прераде дрвета до финалног производа и функционално - естетске дораде модела.


Од великог значаја за домаћу и регионалну привреду, оба догађаја негују јасну бизнис оријентацију, а програм врхунског квалитета и дизајна окупља велики број професионалаца из земље и света као и шире публике и посетилаца.


Разговори са дизајнерима и архитектама


Београдски сајам организовао је долазак пословних посетилаца, високих професионалаца у домену индустрије намештаја, који су у позицији да спајају тржишта и креирају тражњу на тржиштима на којима послују.

Новину на сајму представљају Design Talks  односно разговори са дизајнерима и архитектама, који ће се одвијати током трајања сајма.


Учесници у програму су: Lucie Koldova (Чешка), Воја Жанетић (Србија), Guillaume Delvigne (Француска), Група – Филип Деспот (Хрватска), Skivo Design – Стефан Кривокапић (Ireland), Folkk - Нова Искра (Србија), Prostoria (Хрватска), Segis (Италија), Alivar (Италија) и Moya Line (Србија).
Трибина ће бити одржана у петак, 11.11.2016.године од 12 до 18 часова у Хали 2Ц.


Изложба младих дизајнера


Током трајања сајма посетиоци ће имати прилику да виде и посебан сегмент у оквиру Сајма намештаја, Изложбу младих дизајнера, која окупља младе и свеже ауторе у циљу њиховог промовисања и афирмисања. Учесници на изложби, водећи уметници из читавог региона, представиће своје производе, концепте и идеје из области намештаја, расвете и аксесоара за уређење и опремање дома.

 

Потврду новом концепту сајма даје повратак великих светских компанија као излагача на Сајму намештаја али и прикључивање реномираних светских брендова. Уз акценат на домаћу и регионалну продукцију и премијере дизајнерских идеја, мисија сајма укључује све фазе у производњи намештаја, од примарне прераде дрвета до финалног производа и функционално - естетске дораде модела. Сви аспекти савременог дизајна, уређења и опремања ентеријера, који у данашње време подижу квалитет живота и оплемењују животне и радне просторе, традиционално ће се наћи на централном годишњем догађају.


Познате италијанске компаније на сајму


Ове године на сајам по први пут долазе неке од изузетних и великих design oriented компанија међу којима су познате италијанске компаније Аливар и Сегис. Излагаће много више компанија из региона, али и угледних дизајнера из целе Европе. Сајам као место окупљања експерата из области дизајна, производње и дистрибуције намештаја и сродних привредних грана настоји да одржи водећу улогу у афирмацији свих чинилаца индустрије намештаја.


Укупној слици о манифестацији као мултимедијалном догађају допринеће садржајан пратећи програм који укључује конференције, презентације, предавањa…


У уторак, 8. новембра 2016. године у 12 часова у Свечаној сали Управне зграде Београдског сајма биће одржана Инвестициона конференција о индустрији намештаја у Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести/Београдски сајам


Последњи пут измењено четвртак, 03 новембар 2016 20:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија