Кућа Добрих Вести

Login

Нови ИТ стартап помоћи ће вам да закажете фризера и козметичара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

efektive3434343БЕОГРАД - Нови стартап Donesi.com тима ће вам помоћи да закажете термине код фризера и козметичара.


SrediMe је интернет сервис који ће поједноставити заказивање термина у салонима лепоте, на сличан начин као што нам је Donesi.com олакшао наручивање хране, преноси портал Startit.rs.


Екипа која је са својим првим предузетничким подухватом, Donesi.com успела да затвори цео циклус од покретања интернет бизниса, његовог вођења до продаје, кренула је у нови предузетнички подухват.


SrediMe је интернет сервис који тежи да поједностави заказивање термина у салонима лепоте, на сличан начин као што нам је Donesi.com олакшао наручивање хране.


Оснивачица, Ивана Зиројевић, открила нам је да су на идеју за покретање овог бизниса дошли водећи се мишљу да је оваква услуга потребна људима, али и угледањем на сличне бизнис моделе у другим европских земљама.


Мој први проблем је био како да са пуним радним вреивана_зиројевицменом и четворо деце нађем време за козметички или фризерски салон који је одговарајућег квалитета и цене, а затим и да тај салон има термин који мени одговара. Онда сам схватила да то може да буде добар бизнис модел и када смо мало истражили инострана тржишта, видели смо да постоје слични бизниси у западној Европи.


Преко сајта sredime.rs можете видети услуге које нуде фризерски и козметички салони и спа центри, као и ценовник и утиске корисника.


Садржај је разврстан у неколико категорија које ће вам олакшати тражење жељене услуге. Посебно су издвојени салони који раде недељом и током празника, као и фризерски салони за мушкарце. Још једна згодна опција јесте галерија фотографија у којој можете потражити инспирацију за свој изглед.


Услуга је тренутно доступна само на територији Београда, али ће ускоро моћи да је користе и Новосађани и становници осталих већих градова у Србији. Како Ивана каже, понуда стално расте. Још пре отварања сервиса имали су договор са педесетак салона, а свакодневно добијају нове.


Искуство са Donesi.com


Ивана је заједно са својим мужем основала и водила компанију Donesi.com, коју је пре две године купио глобални сервис Foodpanda. Donesi.com је након аквизиције задржао релативно исту екипу, али су након две године, колико су остали да воде компанију, Ивана и Владан желели да покрену нешто ново.


Након продаје Donesi и успешно извршене транзиције на нови менаџмент, били су нам потребни нови изазови.


Ми смо у пословном смислу предузетници, волимо нове пројекте и развој бизниса, док је рад за стабилну инострану компанију занимљив на неко време, али не и као дужа каријера.


Дугогодишње искуство вођења успешног интернет бизнис  свакако ће им олакшати наредне кораке у развоју нове пословне идеје.


СредиМе је такође платформа са великим бројем корисника са обе стране, и салона и купаца, а то није тривијално за организацију. Зато претходних 10 година у Донеси помаже, пре свега у организовању посла са тако великим бројем потенцијалних клијената и у предвиђању развоја тржишта.


Конкуренција и наредни кораци


У региону постоје слични сервиси (као што је Zumzi.com), али план је да се SrediMe у односу на конкуренцију издвоји пре свега добрим софтвером, поузданом услугом и подршком купцима, али и салонима. Уколико све буде ишло као што је очекивано, и овај сервис ће, као и Donesi.com вероватно постати регионално доступан.


Наредни кораци које ће предузети односе се на озбиљније рекламирање сервиса и ширење базе салона и корисника. Такође планирају да ускоро избаце и мобилну апликацију намењену корисницима.


Биће потребно мало времена док потенцијални корисници схвате све предности нове технологије на овом тржишту. Стога планирамо да кроз сам маркетинг едукујемо тржиште и усмеримо пажњу људи на употребу нових технологија. Што се тиче салона, надамо се да ће наше постојање осетити кроз бољу продају својих услуга и информисаније купце.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено петак, 09 децембар 2016 11:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија