Кућа Добрих Вести

Login

Велике могућности за инвестиције из регије Венето

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mapaaaaВЕНЕЦИЈА - Србија потенцијалним инвеститорима из регије Венето у Италији понудила је велике могућности за улагања, пре свега у пољопривреду, прехрамбену, текстилну, дрвнопрерађивачку и индустрију намештаја.


Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије у Венецији је презентовао инвестициони потенцијал српског тржишта пословној заједници једне од економски најразвијенијих италијанских регија.
Скупу је присуствовало око стотину компанија из агробизниса, индустрије и трговине и представници готово 40 гранских удружења и регионалних синдиката Венета.


Чадеж у Италији боравио је као члан српске делегације, коју у посети регији Венето предводио премијер Александар Вучић, објавила је ПКС.

 

Уз све предности српског тржишта и пословне климе која никад није била подстицајнија, успешна улагања око 800 италијанских великих и малих и средњих фирми, међу којима су и компаније из ове регије, попут Геокса, Бенетона, Калцедоније, по речима Чадежа, најбољи су подстицај будућим инвеститорима из Венета.


За српску привреду, указао је председник ПКС, драгоцена су искуства регије Венето у области пољопривреде, индустрије, туризма и интермодалног саобраћаја, а пре свега у развоју малих и средњих предузећа заснованом на споју традиционалне производње и нових технологија, њиховом повезивању са великим системима и великој флексибилности када је реч о захтевима међународног тржишта.


Унапређењу спољнотрговинске размене, већем приливу инвестиција из ове регије и реализацији заједничких пројеката, оценио је Чадеж, допринеће и сарадња Привредне коморе Србије са Унијом комора Венета која је раније озваничена и посебним споразумом о коморској сарадњи.


Српска делегација током дана посетила је две компаније из ове регије - „Итлас” и „Veneta Cucine“ које се баве прерадом дрвета и производњом намештаја.


Фирма „Итлас” део је компаније „Лабор-Легно” која је прошле године у Сремској Митровици отворила пилану са планом да изгради још три хале, у којима ће производити дрвене подове и запослити до 100 људи. Са продајом од 30 милиона евра „Лабор – Легно“ је лидер на италијанском тржишту дрвених подова.


Друга компанија „Veneta Cucine“ припада истоименој групацији, која је највећи произвођач кухиња у Италији и запошљава 500 људи. Производи око 40 кухињских модела познатог квалитета и модерног дизајна и продаје их у више од 50 земаља широм света.


Током година компанија је од локалне радње полако прерастала у озбиљну компанију, која данас важи за највећег произвођача кухиња у Италији која данас послује на две локације: Бјанкаде (производња и управа) и Кодисаго-Лонгароне (фабрика за обраду дрвета) које заузимају укупно 90 хиљада квадратних метара. Kомпанија запошљава 500 радника.


Портфолио компаније обухвата 10 система, 40 модела у седам различитих облика, и могућношћу производње у 300 различитих боја и модела. У 2008. години, увођењем HOMAG производне линије, процес производње је у великој мери аутоматизован и може да произведе четири типа кухињских компоненти. Дневни капацитет је производња 200 кухиња. Продаја у иностранству се врши преко дилера, којих компанија има више од 1.000 широм света.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија