Кућа Добрих Вести

Login

Freelance фест – издвоји се из масе и дођи

Оцените овај чланак
(4 гласова)

frilensfetsdfdfdfБЕОГРАД - Издвоји се из масе која има став „чекам посао” и нека твој став буде - „смислио сам шта ћу да радим!” У том циљу невладина организација iSerbia, у сарадњи са Министарством омладине и спорта, организује тродневни Freelance фест за све оне који желе да се баве фриленсингом и оне који желе да продубе знање из те области.


Учешће је потпуно бесплатно.


Фест има за циљ информисаност, и едукацију младих о потенцијалима које нуди Freelansing.


Први, главни дан Феста, који ће обележити предавања, интервјуи и панел дискусија о фриленсовању, одржаће се 30 јануара у Дому омладине Београд.


Други и трећи дан Феста - 31. и 1. фебруара у Канцеларији за младе града Београда, биће испуњени практичним радионицама које ће водити успешни фриленсери. После Феста предвиђен је индивидуални менторски рад са заинтересованим учесницима који желе да сазнају и науче више о фрееланце свету пословања.


Највише је фриленсера програмера и дизајнера, из сфере маркетинга, онлајн администрирања, људских ресурса, блогова, консултаната, односа са јавношћу.


Управо статистички подаци показују да су фриленсери из Србије на листи најплаћенијих на свету. Србија је дванаеста у свету, а пета у Европи према заради коју остварују фриленсери.


„У Србији постоји велики број незапослених са факултетским дипломама. Ослоните се на своје способности, а жељу за знањем искористите на прави начин. Могућности су неограничене, можда ћете пронаћи баш онакав посао какав сте сањали у детињству”, изјавила је за iSerbia, Николина Андрић, виртуелни асистент и додала да је Freelansing за оне који су спремни да уновче своје знање, трудом и радом. Она се нада да ће вам Freelance фест отворити нова врата, на која ћете ући спремни, без оклевања.


Програм Феста


Први дан, 30. јануар 2017. (од 14.00 до 19.30 сати) - Дом Омладине 


- Интервју: „Ефективно управљање временом”, Директорка Namics-a Catherine F. Simon и Милица Пићурић, корпоративни коуч;
- Предавање: „Међународно фриленсовање и домаћи правни и порески амбијент за фриленсере”, Дамјан Маринковић, сувласник Green Design-а, графички дизајнер;
- Предавање: „Стабилизација прихода и директно контактирање послодавца”, Јелена Радовановић, тренер фриленсера у веб писању;
- Панел дискусија: „Предузетништво кроз старт-ап”, учесници, суоснивачи сајта Хонорарци: Милан Тушевљак, Иван Тушевљак и Страхиња Вукоичић;
- Предавање: „Виртуелна асистенција у пословању”, Николина Андрић, виртуелни асистент;
- Интервју: „Како ризик фриленсинга може да вам промени живот?”, Јована Перковић, фриленсер у области медија, ПР-а, маркетинга и Споменка Марковић-Аврамов, онлајн предузетник;
- Предавање: „Зашто су битне промене у фриленс каријери?”, Марко Илић, дизајнер.


Други дан, 31. јануар 2017. (од 16 до 20 сати) - КЗМ Београд


- Радионица: „Стиро штампа кроз фриленсинг”, Срђан Плавшић,
графички дизајнер, професор у „Техноарт Београд” школи;
- Радионица: „Како започети Freelansing и опстати у области ИТ-а”, Душан Џелебџић, некадашњи ИТ фриленсер.


Трећи дан, 01.02.2017. (od 16 do 20 сати) - КЗМ Београд


- Радионица: „Freelansing у пејзажној архитектури - опције и могућности”, Амела Ђураковац, докторанд архитектуре;
- Радионица: „Фотошоп и фотографија кроз freelansing”, Немања Секулић, графички дизајнер.


Агенду фестивала преузмите ОВДЕ.

 

„Важно је да се младим људима скрене пажња да постоје начини да захваљујући својим знањима и вештинама остваре своје професионалне амбиције. Данас није довољно да завршите факултет и очекујете посао до пензије. Данас се, верујте, знање цени више него икад и данас је важније него икада учити и радити на себи. Технологија се толико брзо мења, мењају се пословни процеси, а тржиште постаје све шире. Изговор за незнање данас не постоји! А, оно што знате нико вам не може украсти или оспорити”, изјавила је Јована Перковић, један од предавача.

 

Како да се пријавим?


У оквиру Freelance феста моћи ћете да чујете људе који ће вам показати на свом примеру како је могуће кроз свој рад адекватно зарадити. Зато не пропустите прилику да сазнате како да успешно упловите у фриленсерске воде без обзира на професију - прилику да учествујете на Фрееланце фесту, пријавом ОВДЕ.

Извор: iSerbia/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 јануар 2017 22:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија