Кућа Добрих Вести

Login

Шанса за стартапове

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gradnocuБЕОГРАД - Француско-српска привредна комора отворила је  конкурс за менторски програм под називом “Старт-ап акцелератор” намењен младим предузетницима и менаџерима до 40. године старости који желе да покрену или убрзају раст својих предузећа.


Програм подразумева бесплатну једногодишњу стручну подршку групе чланова Француско-српске привредне коморе у најважнијим аспектима управљања бизнисом (израда бизнис плана, правне консултације, финансије, продаја, маркетинг).


Конкурс за „Старт-ап акцелератор“ је део Француске недеље која се одржава од 17. до 24. новембра.


Пријављивање почиње 17. новембра и трајаће до краја јануара 2017.

 

Стручни жири, који чине чланови Управног одбора Коморе, генерални директори највећих француских компанија које послују у Србији, одабраће до три предузетника или тима који ће добити подршку за покретање или даљи развој свог пословног решења. Кандидати се могу пријављивати независно од сектора пословања, а пријаву подносе преко сајта Француско-српске привредне коморе www.ccfs.rs, попуњавањем формулара у наставку.


Програм ће бити реализован током годину дана, почев од фебруара 2017. године, а подразумева менторинг, састанке, стручне консултације и праћење развоја пројекта од стране Управног одбора Коморе. Поред менторске подршке, одабрани кандидати и пројекти освојиће једногодишње бесплатно чланство у Комори, прилику да прошире мрежу контаката међу директорима, менаџерима и другим запосленима француских предузећа која послују у Србији, као и подршку у промоцији њиховог пословног пројекта.
На програм се могу кандидовати све особе са пребивалиштем у Србији до 40. године старости, које имају разрађену пословну идеју или су покренули предузеће пре мање од годину дана. Могу се пријавити и тимови од највише три члана, а у којима највише једна особа може бити страни држављанин. Учесници овог програма морају добро владати енглеским језиком. Приоритет приликом одабира пројеката биће дат нивоу креативности и степену иновација које одликују пројекат.

 


Француско-српска привредна комора на овај начин жели да пружи додатни подстицај домаћим предузетницима који желе да својим иновативним производима или услугама конкуришу на глобалном тржишту, као и да омогући боље услове за развој домаћег предузетничког окружења, а тиме и целокупног пословног амбијента у Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 јануар 2017 22:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија