Кућа Добрих Вести

Login

Иницијатива за признавање домаћих сертификата и атеста

Оцените овај чланак
(1 Глас)

atesteteteПривреднa коморa Србије најавила је покретање иницијативе да се у свету признају домаћи сертификати и атести.


Марко Чадеж председник Привредне коморе Србије, најавио је недавно да ће се комора у сарадњи са надлежним институцијама ангажовати да српски атести и сертификати буду признати у Европској унији и другим земљама развијене економије, што ће извозној привреди поједноставити пословање и смањити трошкове.


„Настојаћемо да се изборимо да српски атести и сертификати буду признати у свету, како наши произвођачи своје узорке не би морали да носе рецимо у Лондон и скупо плаћају атесте тамошњих референтних и признатих лабораторија“, рекао је Чадеж, а пренела ПКС.


Председник ПКС објаснио је нову улогу Привредне коморе Србије, ефикасног сервиса у функцији развоја привредника.


„Привреда је наш послодавац, запослени у Комори њени радници, дошао сам да од свог послодавца, успешног привредника, добијем радне задатке“, истакао је Чадеж.


Председник ПКС указао је на подршку компанијама у извозним пословима у освајању нових тржишта и најавио посету Саудијској Арабији, где ће домаће компаније разговарати са представницима тамошње пословне заједнице о новим аранжманима.


„Комора је јача од сваког од нас појединачно, једно је када ви сами куцате на нека врата а друго је када то за вас учини комора или када уз препоруку коморе та врата отварате. Тако је свуда у свету“, рекао је Божо Јанковић, власник компаније коментаришући значај подршке коморе у освајању нових тржишта. Јаковић је истакао важну улогу коморе у процесу сертификације и стандардизације, едукацији привреде.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 фебруар 2017 20:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија