Кућа Добрих Вести

Login

Шта сте могли видети на сајму наутике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

galija9949На овогодишњем Београдском сајму наутике, лова и риболова како је и најављено представили су се познати брендови и значајни излагачи из целог света. 

 

Због повећаног интересовања и броја излагача, више од 50, манифестација је проширена на две хале, највећу халу 1 и халу 4 која се налази у продужетку.

 

Хала 1

У хали 1 налази се комплетан наутички програм, пловила најпопуларнијих домаћих и страних произвођача. Поред редовних излагача из Словеније, Црне Горе и Хрватске, ове године претстављају се и пловила из Италије и Турске. Ексклузивне јахте , глисери, чамци, бродски и ванбродски мотори Suzuki, Tohatsu, Honda, као и наутичка и опрема за спортове на води, камп и outdoor опрема, школе једрења, чартере и наутички туризам.


Понуда је велика од најскупљих јахти са кабинама, попут америчких Montre за немирне и брзе воде, од преко 10 метара дужине по цени од преко 100.000 евра, до интересантних модела из Украјине, Италије или Бразила (од око 6 метара) од 32.000 евра за луксузније и мање око 17.000 евра са сајамским попустом, до Еланових једрилица, глисера и чамаца на надувавање...


На сајму је и берза полоних пловила, која је подједнако занимљива новим, као и искусним наутичаима.


Понуда популарних регата и сплаварења на нашим рекама чине изузетан водени потенцијал континенталне наутике Србије.


Богат пратећи програм стручна предавања, промоције, демонстрације, радионице и изложбе употпуњују сајамску понуду. Машински факултет, катедра за бродоградњу гостује са изложбом Мала историја српске бродоградње, а нови учесник пратећег програма је и ЈП Беогрдска тврђава која ће приказати у оквиру изложбе “На палуби брода.. на обали реке “водиче по Дунаву намењене путницима из IX века, са географским картама, сликама бродова, плаката и јеловника са тих бродова...

                   brodddd7878         

У Капетанској хали

 

У Капетанској хали, на пролазу измешу хале 1 и 4, додељене су награде за животно дело из области наутике и одржана су занимљива предавања попут Дејвида Едвардса Меја (Dawid Edwards May) и Крста Пашковића из Наутичког клуба Дунавски пропелер...


Уприличено је и свечано потписивање уговора о сарадњи Факултета за физичку културу из Лепосавића, Верољуб Станковић и НК Дунавски пропелер, Крсто Пашковић са циљем унапређења сарадње и оспособљавања кадрова за развој наутичког туризма у Србији.


Неизоставне теме и у наредним предавањима су рекреативно пловни туризам, регата под звездама, веслање у турстичком кануу у екстремним условима, потенцијал вода Војводине, организација обуке једрења на дасци у оквиру наутичких центара, наутички туризам у Мађарској, упоредана анализа потенцијала града Чикага и Београда које је на програму у завршници 12. марта од 13 часова,су и екологија и безбедност на води.

 

Хала 4


У хали 4 смештени су излагачи опреме за лов и риболов. Ловачко наоружање и опрему за лов и риболов, домаћих и страних брендова попут Canona, Trofej, Capriolo, Eurofish, Снајпер.. А како сезона лова код нас ускоро креће, разговарали смо са господином Родољубом Хаџи Ценићем, стручним саветником у Ловачком савезу Србије, који нам је рекао да лов на срндаћа почиње од 15. априла, а и даље је, на нашим просторима, најпопуларнији лов на ситну дивљач и дивље свиње.


Све што је потребно за лов и риболов, од нових до половних пушки и конфекције може се наћи по сниженим ценама са сајамским попустом.

 

Аутор текста: Наташа Ускоковић


Последњи пут измењено понедељак, 13 март 2017 00:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија