Кућа Добрих Вести

Login

Отворен нов логистички центар Феникс групе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

PhoenixxxxБЕОГРАД - Нови логистички центар Феникс групе (Phoenix group) отворен је данас у Шимановцима.


У индустријској зони, близу аеродрома и главних путева који воде у Будимпешту, Софију, Скопље и Загреб, нов логистички центар у Београду, после Прага и Варшаве, употпуњује пројекат ’’Мост Централно-источне Европе’’ који је ова компанија развила с циљем подизања ефикасности и квалитета својих услуга.


Реализацијом ове инвестиције вредне три милиона евра, Феникс група која је активна у 26 земаља Европе, запошљава око 34.000 запослених и дистрибуира 260 милиона паковања лекова за преко 120 милиона корисника широм Европе, очекује да ће унапредити ниво пословања и сарадње са бројним партнерима пре свега у региону Западног Балкана. Из овог дистрибутивног центра, снабдеваће се: Босна и Херцеговина, Македонија, Албанија, Црна Гора, Србија и Косово, односно тржиште од око 17 милиона људи.


Нови логистички центар ће објединити тржишта Западног Балкана која се налазе ван Европске уније пре свега кроз понуду услуге из једног центра и специфичан кноw хоw који захтевају велики европски произвођачи лекова који снабдевају ова тржишта. Кроз овај концепт пословања, повећава се доступност медицинских производа тржиштима Западног Балкана који постаје приступачнији, регулаторно једноставнији, са становишта трошкова повољнији, логистички централизован и у потпуности покривен као да је јединствено тржиште.


У модерном регионалном складишту које ће уједно бити и царинско складиште, 15 највећих европских произвођача ће поверити складиштење својих производа али и комплетну манипулацију робом чиме ће значајно бити унапређена дистрибуција лекова крајњем корисницима. Осим ових услуга, фармацеутским произвођачима се обезбеђују и услуге регистрације производа, развој и имплементација маркетинг стратегије као и интервентни увоз локално нерегистрованих лекова.


Феникс Фарма у овом региону обави око јдан милион испорука годишње, запошљава скоро 2.000 људи (од чега само у Србији 1.300), обавља своје пословне активности у мрежи од преко 200 сопствених апотека и 600 партнерских апотека, и остварује укупан промет од 470 милиона евра. Пословни резултати су у константном успону са годишњим растом од 12% (податак се односи на упоредне податке 2016. у односу на 2015. годину).


Модерно складиште које је отворено у Шимановцима, функционише у потпуности у складу са захтевима Добре дистрибутерске праксе (ГДП), простире се на укупној површини од 10.230 квадратних метара од чега је 7.000 квадратних метара модерног складишног простора који може да прими око 12.000 палета укључујући и 500 палетних позиција у хладном ланцу.


Отварањем новог логистичког центра у Београду, поред наведеног, Феникс ће бити у могућности да значајно редукује сложеност процеса међународне логистике а тиме и значајно смањи трошкове кроз оптимизацију залиха.


’’Пројекат ’’Мост Југоисточне Европе’’ (CEE Bridge) обезбеђује приступ регионално повезаним тржиштима у целом региону Југоисточне Европе и ми смо сигурни да ће сви наши партнери препознати предности јединственог решења које пружа концепт ’’све у једном’’ (’’all in one’’) у којем логистички центар у Београду представља једну веома важну карику у комплетном логистичком ланцу, како у логистици здравствене услуге тако и у велепродаји према апотекама’’ рекао је Извршни директор Феникс Oliver Windholz и додао: ’’Из Београда ће се на овај начин, снабдевати тржишта Босне и Херцеговине, Македоније, Србије, Косова, Црне Горе и Албаније. На овом послу ангажовано је око 1800 људи колико је запослено у Феникс фарми у наведеним земљама. Ми очекујемо да ће наше успешно пословање у Србији и свим тржиштима Западног Балкана, наставити да се креће узлазном путањом као и да ће овај нови логистички центар значајно допринети остварењу тог циља’’.


Одлука Феникс групе да свој трећи регионални центар, после Прага и Варшаве, отвори у Београду, за Србију превазилази вредност уложеног новца, ма колико нам свака инвестиција била драгоцена, рекао је Марко Чадеж, председник ПКС.


То је још једна потврда логистичких предности Србије као центра добре повезаности, брзог и ефикасног приступа тржиштима у целом региону Централне и Источне Европе, напретка у изградњи подстицајне климе за пословање и инвестирање и поверења у Србију као пословну дестинацију вредну улагања, оценио је председник Коморе.


Чадеж истиче да Србија отварањем овог регионалног логистичког центра постаје хуб за пословне операције Феникс групе у региону, али и за 15 великих европских произвођача лекова којима ће објекат у Шимановцима бити царинско складиште. То је уједно и најбоља препорука осталим компанијама које још нису ушле на српско тржиште, указао је Чадеж.


Феникс фарма, по речима Чадежа, активна је чланица ПКС и веома су драгоцене њене иницијативе, предлози и сугестије, а компанија, са друге стране, може да рачуна на Комору у заступању интереса сектора у коме послује и кроз подршку у свакодневном пословању и реализацији развојних планова у Србији и региону.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 29 март 2017 14:18
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија