Кућа Добрих Вести

Login

Удружење пословних жена: Успешно реализовани стартап тренинзи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dkfjdkfj565656БЕОГРАД - Удружење пословних жена Србије у партнерству са Институтом „Михајло Пупин“ из Београда, Иновационим центром Машинског факултета из Београду и „Кућом Кластера“ из Ниша, успешно је реализовало укупно шест стартап тренинга за предузетнице који су део пројекта „Подизање иновационих и пословних капацитета МСПП за укључивање у ланце добављача“, финансираног од стране Развојне агенције Србије.


Едукацији у Београду присуствовало је 30 учесница, младих предузетница из Ниша, Новог Сада, Панчева, Београда, Соко Бање, Врања, Алексинца и Чачка. Све оне су на почетку пословања а заједничка оцена је да су алати, технике и знања која су добиле током ових модула, од непроцењљиве вредности. На тренингу који је конципиран да покрене учеснице на интеракцију, размишљање, креативност, усвојена су знања о постављању циљева, анализи тржишта, прављењу бизнис плана, маркетинг миксу, регистрацији у Агенцији за привредне регистре, шта су приходи, трошкови, добит, биланс стања, биланс успеха, коришћење интернета и друштвених мрежа у промотивне сврхе и др. Интересатно је да су усвајајући знања многе предузетнице препознале важност умрежавања и да је од стране неколико учесница које се баве комплементарним делатностима дошло до договора о заједничком наступу на тржишту. Обуке су финансиране од стране Немачке организације за међународну сарадњу-ГИЗ.


Циљ пројекта је унапређење иновационих и пословних капацитета у предузетништву и подизање нивоа њихове конкурентности, како би се на адекватан начин укључили у ланце добављача и тиме обезбедили бољи приступ и пласман роба и услуга како на домаћем тако и на страном тржишту.

 

Показало се да је интересовање и потреба за оваквим програмима едукације изузетно велика а утисци полазница за реализацију тренинга кроз интеракцију и креативност веома високе, објавило је Удружење пословних жена Србије.


Након едукације са учесницама је започет програм менторинга и све предузетнице које су прошле обуку су подељене у тимове, у којима ће уз помоћ менторки (искусних предузетница) радити на реализацији пословних циљева. Целокупан пројекат је и такмичарског карактера па ће бити омогућено и такмичење тимова који ће представити своје иновационе бизнис идеје. У циљу унапређења капацитета за интернационализацију фирми пројекат им омогућава и бесплатан консалтинг и коучинг.


Осим тога, учеснице пројекта су до сада имале прилику да учествују на Брзим пословним састанцима (Business Speed Dating) које Удружење пословних жена Србије организовало у Нишу, Београду и Новом Саду.
Брзи пословни састанци су организовани између предузетница које су учеснице пројекта „Подизање иновационих и пословних капацитета МСПП за укључивање у ланце добављача“ и фирми чланица УПЖ Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 29 април 2017 20:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија