Кућа Добрих Вести

Login

Оснаживање извозних капацитета домаће привреде

Оцените овај чланак
(1 Глас)

redigoБЕОГРАД - Пет домаћих компанија, уз подршку Привредне коморе Србије, учествоваће у интензивним програмима обуке за извознике, који су намењени јачању извозних капацитета малих и средњих предузећа.


По завршетку тренинга, за представнике фирми биће организовани билатерални сусрети у Индији, САД, Камеруну, Чилеу и Канади, што је одлична прилика за успостављање сарадње са фирмама у овим земљама, објавила је Привредна комора Србије.


У колективним тренинзима и у Б2Б разговорима учествоваће представници српских компанија Pacomm, Avalon Partners, Belit, Technology Partnership из Београда, као и Greensoft ltd лтд из Новог Сада.


Фирме су изабране у конкуренцији 351 компаније из 31 земље. Укупно је одабрано 80 победничких предузећа која су конкурисала за учешће у програму јачања извозних капацитета малих и средњих предузећа.


Програм се реализује у оквиру Ready2Go пројекта који спроводи међународни конзорцијум привредних институција и организација, међу којима је и ПКС.


Водећи партнер је Промос агенција из Милана.


Тренинзи за извоз на тржишта Камеруна, САД и Канаде су планирани до краја године, а обуке за фирме заинтересоване за пословање на тржиштима Индије и Чилеа почетком 2018. Као резултат обука, фирме - учеснице у пројекту имаће прилику да формулишу међународни бизнис план уз подршку Центра за билатералну сарадњу ПКС и Реадy2Го експерата, као и да учествују у догађајима намењеним пословном повезивању на поменутим тржиштима.


Пројекат финансирају Европска комисија и Извршна агенције за мала и средња предузећа, а спроводи се уз подршку Европске мреже предузетништв (ЕЕN).


Привредна комора Србије тренутно реализује 24 пројекта усмерена на унапређење привредног амбијента и пословних капацитета српске привреде. Центар за управљање пројектима ПКС континуирано прати могућности финансирања пројеката из програма подршке ЕУ, донаторских и других развојних програма помоћи, отворених јавних позива и конкурса. У припреми је и портал ПКС који ће садржати информације о ЕУ фондовима као и све неопходне информације важне за писање и имплементацију пројеката који се финансирају из ЕУ фондова.

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија