Logo
Одштампајте ову страницу

Форум органске производње у Селенчи

Оцените овај чланак
(4 гласова)

FORUMСЕЛЕНЧА - Једанаести Форум органске производње, који традиционално организује Центар за органску производњу Селенча, одржаће се 29. септембра 2017. у Селенчи.

 

Форум ће се одржати уз подршку Владе АП Војводине, Владе Краљевине Шведске и Вишеградског фонда, а у суорганизацији Пољопривредног Универзитета у Нитри, Европске предузетничке мреже у Србији и ЕУ Инфо Поинт-а Нови Сад, најавио је Центар за органску производњу у Селенчи.

 

Тема овогодишњег форума је „Изазови и перспективе – куда иде Србија“.


На Форуму ће бити предстваљен пројекат „Organic bridge”, одобрен кроз програм Interreg IPA прекогранична сарадња између Србије и Хрватске, који реализују Град Валпово, Тера технополис из Осијека, Терас из Суботице и Центар за органску производњу Селенча.

 

О стању органске производње у Србији


Централни део Форума је панел дискусија на којој ће се дискутовати, заједно са учесницима Форума, о стању органске производње у Србији, подстицајима, тржишним кретањима, могућностима кроз ИПАРД програм као и о адекватном учешћу у процесу европских интеграција.


И ове године значајан сегмент Форума органске производње биће Међународни пословни сусрети AgroOrganic Б2Б 2017 које Центар за органску производњу Селенча организује у сарадњи са Европском предузетничком мрежом и Органик мрежом.


С обзиром на велико интересовање, очекује се већи број учесника Б2Б сусрета у односу на прошлу годину, када се сусрео у међусобним пословним разговорима 81 представник из десет земаља.


За догађај се пријављује путем платформе ОВДЕ.


У оквиру Форума ове године ће се први пут доделити награда за најбољи медијски прилог о органској производњи под називом „Селенча органик“.


Циљ конкурса је да промовише производњу и оне који се баве органском производњом, као и улогу медија у том процесу.


Учесници Форума ће се упознати и са пројектом „ПеРсонализовани јавни сЕрвис за подршку увођењу ЗАП“ који реализује Инсенс у конзорцијуму са једанаест партнера кроз програм Х2020. Пројекат ће омогућити стварање, доставу и употребу нових услуга које ће повећати ниво транспарентности и одговорности свих актера у процесу спровођења ЗАП.


Медијски покровитељ једанаестог Форума органске производње је портал Агросмарт.


Током Форума одржаће се пројектни састанак са партнерима из Босне и Херцеговине, Словачке, Чешке, Мађарске и Молдавије у оквиру пројекта „Социјална инклузија и оснаживање младих кроз подршку развоју Центра за учење у органској производњи", који финансира Вишеградски фонд.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 07 септембар 2017 14:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015