Кућа Добрих Вести

Login

Како бити инвеститор у земљама са најнижим пореским стопама

Оцените овај чланак
(2 гласова)

forummmmmmБЕОГРАД –  Какве су могућности добијања другог држављанства и пореских резиденција у земљама са најнижим пореским стопама, директних или заједничких улагања у производне пројекте и некретнине на најбољим локацијама у Европи, Азији, Америци и Канади као и какве су најбоље могућности за живот и образовање чланова породице потенцијалних резидената, неке су од тема о којима су расправљали учесници овогодишњег Belgrade Wealth Foruma који је одржан у хотелу Фалкенштајнер.

 

Форум је окупио више од 150 учесника из 20 земаља света, највеће светске консултантске куће и “family office” у домену управљања капиталом и богатством, програмом резиденција и пасоша, инвестиционим консалтингом, имиграционим питањима, пореском оптимизацијом компанија и појединаца, структуризацијом компанија и формирања компанија у разним јурисдикцијама.

 

 

Највећи инвеститори са потенцијалом од преко сто милијарди евра представило је најновије трендове у приватном банкарству, инвестицијама и управљању капиталом богатих клијената из света.

 

„Сматрам да је тема овог Форума, као и могућности које се отварају у циљу даљег развоја привреде, инвестирања и улагања врло значајна. Јединим форумом у Србији који се бави програмом добијања пасоша и резиденција кроз инвестиције, Србија и град Београд отварају нове теме инвестирање и улагања као и могућности развоја привреде, туризма и пословног повезивања са значајним компанијама из света“, рекао је на отварању форума Владимир Маринковић, потпредседник Народне скупштине Србије.

 

 

На Београдском форуму учествовале су и три највеће компаније за имиграционе програме: “Henley & partners” (Швајцарска), "Arton Capital" (Kанада) и CS Global Partners” (Велика Британија).

 

Екатарина Мавренкова представила је компанију “Henley & partners”. Компанија се на глобалном нивоу бави програмом добијања пасоша и резиденција. Овај концепт је компанија развија деведесетих година, а данас се може похвалити да ради у 25 земаља света, укључујући Аустрију, Белгију, Канаду, Малту.

 

Компанија „Arton Capital“ водећа је канадска компанија у области добијања држављанства и резиденције кроз инвестиције. Компанија послује у 15 градова у свету. У раду са појединцима и њиховим фамилијама, „Arton Capital“ је обезбедио више од три милијарди долара директних инвестиција странаца земљама са којима послује. „Како добити глобалну резидентност у доба неизвесности“, тема је о којој је говорио власник те компаније Арманд Артон.

                                                      BGForumnnnnn

 

Ту су још били присутни и “Union Capital Group” (Швајцарска), чији обим трговања од седамдесет милијарди долара, укључује међународно банкарство и саветовање брокерских компанија и “Home invest” (САД) компанија која се бави некретнинама за богате клијенте у Чикагу.

 

 

Како инвестирати у америчко тржиште некретнина, а заредите новац и обезбедите раст и сигурност – тема је о којој је говорио Драган Бергер, један од оснивача компаније “Home Invest”. Компанија послује у Чикагу, где за богате појединце и њихове породице обезбеђује некретнине и све потребне саветодавне услуге.

 

 

Говорник који је затворио форум био је Луис Марино, из америчке компаније Ucap asset managment LLc. Главне активности компаније су саветовање у области финансија, планирања и улагања за породице, појединце и веома богате инвеститоре. Седиште компаније се налази у Њујорку. Тема о којој је говорио Луис Марино била је: „Глобална решења за породице и инвеститоре институција“.

 

На Belgrade Wealth Forumu први пут је представљен програм добијања српске резиденције, на основу постојећег законодавства Србије. О томе је говорио Милан Добросављевић из компаније “Alpha Partners” која послује у области банкарства, финансијског саветовања, имиграцијама кроз инвестиције, лобирања и права и законодавства.

 

Представљен је и екслузиван програм Андоре намењен ограниченом броју богатих појединаца са беспрекорном биографијом за добијање резиденцијје, оснивање компаније и банкарско пословање у Андори.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 септембар 2017 22:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија