Кућа Добрих Вести

Login

Додељене награде ”Цвет успеха за жену змаја”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cvetttttttБЕОГРАД - Награда "Цвет успеха за жену змаја" додељена је синоћ најбољим предузетницама у Србији.


У главној категорији "најевропскија женска фирма" награде су добиле две предузетнице – Александра Богуновић, сувласница компаније "BEXING" из Београда, и Миленца Срећковић, сувласница предузећа "SET" из Шапца.


На свечаности Удружење пословних жена Србије које је по једанаести пут заредом доделило ову награду у позоришту "Мадленијанум" титулу "жена змај", ове године понело је девет предузетница од 24 номиноване из целе земље.


Комисија је одлучила да седам кандидаткиња добије специјална признања за допринос развоју женског предузетништва у различитим сегментима пословања.


Добитница награде у категорији "најевропскија женска фирма" Александра Богуновић каже да поред тога што је жена у мушком послу, јер се њена компанија бави производњом ватрогасних камиона, навикла на "борбу" у мушком свету пословања.


“BEXING” је приватно предузеће за производњу инжењеринг и маркетинг, основано током 1990 године у Београду. Од оснивања се бави производњом, сервисом и одржавањем специјалних надградњи за различите врсте ватрогасних и комуналних возила и свих врста ватрогасне и комуналне опреме.


Предузеће за инжењеринг, консалтинг, пројектовање и изградњу "SET", чија је сувласница Миленца Срећковић добила награду, основано је у новембру 2003. године са циљем да обавља послове планирања, пројектовања и изградње грађевинских објеката у области високоградње, од стамбених и стамбено - пословних, па све до индустријских објеката, , области нискоградње, од путева до сложених инфраструктурних објеката, као и у области хидроградње.


Циљ награде “Свет успеха за жену змаја” је према речима организатора, да се афирмишу успешне предузетнице како би се допринос њихових фирми учинио видљивијим у економском развоју Србије.


Награда представља јединствени подстицај женама које се храбро боре с препрекама у бизнису, а уједно и доприноси њиховој афирмацији.


Пословна клима за женско предузетништво, ако се узме у обзир период од 2009. године када су почели институцијални програми подршке женским предузећима, боља него пре 10 година.


"Недостаје микрофинансирање, односно регулатива која ће регулисати микрофинансијске институције, како би средства финансирања била повољнија за сектор микро и малих предузећа где жене преовлађују.


Удружење пословних жена Србије је највећа национална организација жена предузетница, а бави се активним заговарањем у циљу побољшања пословне климе и подстицања умрежавања на локалном, регионалном и међународном нивоу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 октобар 2017 10:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија