Кућа Добрих Вести

Login

Одржан први Самит женског лидерства

Оцените овај чланак
(1 Глас)

afafotooooooБЕОГРАД – После одржавања Самита женског лидерства, који је одржан у организацији АФА Асоцијације (Assotiation for Affirmation of Women's Potential and Networking), више ништа неће бити исто.

 

Многи који су били на том скупу кажу да се издвојио по квалитету и организацији од досадашњих женских самита.

 

Пуно различитих учесница, са образовним и интелектуалним, политичким, социјалним ресурсима појавило се на овом скупу са жељом да пружи допринос дијалогу, јачању јавног дискурса о темама од значаја за бољи положај жена у друштву.

 

Након завршеног првог Самита женског лидерства, који је одржан у организацији АФА Асоцијације закључак је да се само умрежавањем и повезивањем жена, које имају одговарајуће знање, искуство и мотивацију за покретање ширег друштвеног дијалога постижу промене у друштву.

 

О томе зашто је важно да се створи одговарајућа основа за родну равноправност у послу, животу и правима жена као и како да се ради на афирмацији жена лидера, могло се чути од искусних и инспиративних предавача и учесника.

 

Самит је отворила потпредседница Владе и министарка за инфраструктуру и грађевинарство Зорана Михајловић која је похвалила овакав вид умрежавања и истакла да су кораци ка бољем положају и улози жена у друштву направљени али да треба још доста тога урадити.

 

Тема овогодишњег Самита била је „Дигитализација и технолошке иновације као шанса за бржи развој друштва и активнију улогу жена" а управо је потпредседница Владе истакла колико је важно да се жене ангажују у процесу дигитализације и информационо - комуникационих технологија, јер ту их нема довољно. У Србији ће до 2020. године бити отворено 50.000 радних места у информационо-комуникационом сектору и треба пронаћи начин да се у њему запосли што више жена.

 

На Самиту је говорило 80 жена, међу којима су биле и жене из области бизниса, науке, образовања, администрације, здравства, креативног предузетништва, о променама које доноси дигитализација и убрзани развој технологија као и шансама за унапређење пословања и прилагођавање трендовима.

 

Специјалне гошће су биле Соња Лихт, председница Фонда за политичку изузетност,  Betsy Nelson, потпредседница ЕБРД, као и Rina Bart Tal, председница и оснивач Израелске женске мреже.

 

Брзина промена и нове технологије захтевају прилагођавање и промену начина пословања а на ту тему су говорили француски футуриста Jean-Christophe Bonis и Dr. Jochen Gross Data Analitics директор у Сименсу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 октобар 2017 23:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија