Кућа Добрих Вести

Login

Два нова дигитална сервиса ПКС за привреднике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sevisiseflfllf99999БЕОГРАД - У Привредној комори Србије представљене су две нове дигиталне услуге за мала и средња предузећа, и за будуће предузетнике - Е платформа на којој се на једном месту налази све о управљању пројектима (www.euprojekti.pks.rs) и платформа за почетнике у пословању (omladinskopreduzetnistvo.pks.rs) где будући предузетници, као и они који већ имају своју фирму, могу наћи кључне информације за почињање и вођење посла.

 

Онлајн платформа о пројектима обезбеђује на једном месту информације о управљању пројектима, почев од идејног решења, преко проналажења фондова и аплицирања, до вођења пројекта и подношења завршног извештаја. Садржај обухвата: Водич за управљање пројектима, доступне фондове, базе консултаната сертификованих по методологији ПКС, упитнике за вредновање компанија, као и туторијале и вебинаре експерата у овој области.

 

Нова услуга ПКС треба да помогне компанијама да унапреде сопствене капацитете и ефикасније користе фондове ЕУ и друге облике развојне помоћи намењене финансирању и реализацији пројеката усмерених на јачање конкурентности и извозног потенцијала привреде Србије.

 

Познато је да ЕУ сваке године издваја више десетина милиона евра намењених приватном сектору за финансирање привредних пројеката, али је проценат искоришћења тих средстава у Србији испод 30 одсто.

 

Е-платформа ПКС је део пројекта „Развој иновативних услуга за подизање капацитета малих и средњих предузећа и предузетника у коришћењу средстава ЕУ“ који ПКС реализује уз финансијску подршку Развојне агенције Србије.

 

Платформа Омладинско предузетништво, један је од резултата пројекта „Караван омладинског предузетништва“, који је добио признање Европске комисије за допринос развоју предузетништва у Србији у 2017. години. Овим пројектом ће се Србија представити у Естонији од 22. до 24. новембра на годишњем скупу подршке предузетништву „European enterprase promotion awards". Циљ је едукација младих који желе да започну сопствени бизнис.

                                                       servisis      

 

Садржај платформе обухвата информације о кључним областима за управљање сопственог предузећа, као што су: администрација и књиговодство, управљање финансијама, маркетинг и продаја, као и актуелне конкурсе за финансирање почетника у пословању.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено уторак, 31 октобар 2017 21:47

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија