Кућа Добрих Вести

Login

jajasvilaБЕОГРАД - У сусрет Ускршњим празницима, Креативна труба, коју чине Лидија и Александра, са Кућом добрих вести поделила је неколико занимљивих идеја како да брзо, лако и једноставно украсите јаја. Оне поручују да ове године можете да направите паузу од вештачких боја за фарбање јаја и од луковине, и украсите ускршња јаја на креативнији начин – свилом, гумицама, украсним тракама или стикерима.

Ево и неколико занимљивих идеја, које је Креативна труба припремила за Кућу добрих вести:

петак, 10 април 2015 00:00
Опширније... 0

poletanje-rumunaВРШАЦ - Прво овогодишње такмичење у параглајдингу одржано је протеклог викенда на теренима Вршачких планина. Победник у дисциплини „прелет“ био је Предраг Дудић из рашчанског параглајдинг клуба „Голија“. У дициплини „прецизно слетање“ прво место су освојили Дарко Пантић из београдског клуба слободног летења „Арес“ и Иван Павлов из аеро клуба „Делта - Кањижа“.

четвртак, 17 април 2014 13:27
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

Лазарева суботаБЕОГРАД - Српска православна црква данас прославља празник Васкрсења Лазаревог или Лазареву суботу, успомену на последње чудо Христово пред Недељу страдања, смрт и Васкрсење, у народу познатији као Врбица.

Последња недеља Христовог живота на земљи, зове се Страшна седмица. То је недеља највеће славе и последњег, највећег страдања Господњег. Њено обележавање почиње празником који се зове Лазарева субота.

субота, 12 април 2014 08:11
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

sesirrrrБЕОГРАД - Једно од најзапаженијих предавања на конференцији „Квантни скок“ било је оно које је држао теоретичар иновација и креативног мишљења Едвард де Боно, који је поручио да је креативност, која може и да се научи, веома битна за напредак економије било које земље.

субота, 05 октобар 2013 17:33
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

kupindoБЕОГРАД - Портал Купиндо недавно је организовао игру под називом “Креирај и освоји ГПС“ (GPS) у којој су учесници бирали три предмета која би понела са собом на пусто острво. Предмет који је у највећој мери заoкупио пажњу чланова овог популарног сајта за куповину посредством интернета - је секира.

петак, 16 август 2013 00:28
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

Ajnstajn2БЕОГРАД - Сви знамо да је Алберт Ајнштајн остварио велики допринос у научном свету. Међутим, то није био његов једини допринос. Оставио нам је и своје мисли, које сигурно могу многима да користе.

недеља, 11 август 2013 16:33
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

udЛондон – Вештачке протезе за удове су одувек доживљаване као нешто ружно и застрашујуће што треба крити од очију других, при чему су и прављене тако да буду што је могуће неутралније по изгледу. Међутим, један лондонски студио за протетику мења такав однос према протезама.

петак, 21 јун 2013 17:02
Опширније... 0

BUBA1БЕОГРАД - Удружење љубитеља Фолксваген (Volkswagen- VW) возила "Буба Београд" организује у суботу, 18. маја, изложбу овог популарног аутомобила под називом "Бубе служе да се друже 2013".

На скупу се очекује учешће око 150 посада љубитеља “бубе”, како из милоште зову овај немачки “народни ауто”, а више од 70 одсто пријављених је из иностранства, најавили су данас организатори.
На изложби, која ће бити организавона на Тргу Николе Пашића у Београду, најстарије приказано возило биће аутомобил произведен 1953. године.
Најбројнији страни учесници су из Бугарске, Румуније, региона, а доћи ће и посаде из Немачке и Енглеске.
Први аутомобил марке "буба" произведен је 1938. године, а за 40 година произведено је 21,5 милиона примерака у свету, што је апсолутни рекорд у производњи аутомобила.

О популарној Буби

Фолксваген Буба (немачки - Volkswagen Käfer, службени назив Typ 1), аутомобил је немачке аутомобилске индустрије Volkswagen. Према писању Википедије, Буба се производила у периоду од 1938. до 2003. године те је постала један од најпознатијих и најпопуларнијих аутомобила свих времена.
У том је времену произведено 21.529.464 аутомобила (од којих 15.444.858 у Немачкој, и око 3.350.000 у Бразилу).
Када је године 2003. произведен последњи примерак у Мексику, Буба је већ била најпродаванији модел (без мењања дизајна) неког аутомобила у историји. Као ретко који аутомобил, Буба је досегла култни статус те има велики број љубитеља широм света, удружених у клубове.

                                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести

уторак, 14 мај 2013 15:50
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

mittensЛОНДОН - Сигурно нема никог ко се са доласком хладних дана није сусрео бар једном са неком изгубљеном рукавицом на улици, у аутобусу или на клупи у парку. Или вам се можда десило да и сами останете са једном рукавицом, са којом једноставно не знате шта да радите, јер је без свог пара постала бескорисна.

четвртак, 04 април 2013 16:09
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

books-and-globeСваки језик има своје речи и њима се означавају различити појмови, па се чланови једне заједнице, помоћу тих речи, лакше разумеју. Осим речи, језици садрже и фразе, које су настајале током историје. При преводу са неког језика, речи је много лакше превести него фразе.

Добра вест је да је велики број фраза исти у многим језицима, па се људи ипак могу размети. Иза сваке фразе стоји нека прича, односно догађај. Ево неких од њих:

петак, 01 март 2013 11:43
Објављено у Занимљивости
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија