Кућа Добрих Вести

Login

Семинар о лековитим својствима руског биља

Оцените овај чланак
(3 гласова)

dkjfkdjfkjdkfjdkfjkДводневни семинар „Учешће у терапији и лековита својтва имуномодулирајућег биља Алтаја и Сибира у третману малигних обољења“ одржаће се од 20. до 21. октобра у Београду у Гимназији „Архимед“ (Љубостинска 2).

 

Предавач из Русије биће доктор медицинских наука, специјалиста онкологије, специјалиста гинекологије, доктор фитотерапије, професор Сергеј Валерјевић Корепанов, г. Барнаул, Алтајски крај, Русија.

 

Програм семинара:

 

1. дан:Лековито биље и рак

 

Предавачи: професор др спец Сергеј Валерјевић Корепанов ; др спец Иван Радић

10:00 – 15:00 часова са паузом од 30 минута.

Теме:

Опште информације о лековитом биљу Алтајске и Сибирске регије Руске Федерације.

Активни принципи, аутохтоне врсте.

Општи принципи употребе лековитог биља код онколошких болесника.

Лековито биље код различитих врста карцинома.

Случајеви из праксе.

 

2. дан:Лековито биље у лечењу и профилаксионколошких обољења у појединим случајевима

 

Предавачи: професор др спец Сергеј Валерјевић Корепанов, др Зоран Николић др спец Иван Радић

Од 10 до 15:00 часова са паузом од 30 мин.

Теме:

Др Сергеј Кореанов:

Превентива рака уз помоћ простих природних средстава –

Препоруке онколошким болесницима.

Лечење канцера лековитим биљем.

Хемотерапија и лековито биље.

Превентива појаве рецедива обољења.

Др Зоран Николић: Фитотерапија и анксиозно неуротична стања

др Иван Радић Имунопротективни и антитуморски ефекти састојака Чаге ( први део)

Организатор: Удружење љубитеља апитерапије и лековитог биља «Апитокс».

Број места због специфичности простора је ограничен, те би сви заинтерсовани требало се пријаве на време.

За учеснике семинара обезбеђени су сертификати руског фитоцентра центра Алфит.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 19 октобар 2018 23:11
Зорица Д. Марковић

Новинар ТАНЈУГ-а, у време када је државна новинска агенција била у светском врху по поузданости, брзини и професионалним стандардима. У сјајном окружењу великих ауторитета, имена која су ушла у историју српског новинарства, правом попришту духа, годинама ,,пекла", занат и научила најважније – нема краја, на себи се ради до краја живота, учиш док си жив. У таквом Танјуг-у прошла сам готово све редакције, последњих десетак година пратила сам здравство и екологију.
У време распада бивше Југославије, када је Танјуг постао партијско оруђе, напустила сам ту кућу, желећи да памтим само оно што је било добро у њој. Готово деценију потом провела сам у, тада тек рођеној новини, БЛИЦ-у. Млада новина, тим пун заноса и ентузијазма правио је нешто чега до тада није било на домаћем тржишту информисања. Радозналост ме је одвела из Блица, а као коаутор сценарија у сарадњи са редакцијом Научно-образовном програма РТС-а пуне две године радила сам на реализацији серије ,,Здравствени водич" од 22 епизоде, свака у трајању од по 30 минута, без реклама и тзв ,,сече". Ова серија доживела је више реприза и приказивања и на другим тв кућама широм бивше Југославије.
Добар део времена провела сам у невладином сектору, водећи удружење Клуб Здравље које се залагало за доношење Закона о заштити права пацијената и у томе и успело. Закон је усвојен у априлу 2013. године. Ратификацију Декларације из Овиједа, која регулише клиничка истраживања лекова и учешће пацијената у тим истраживањима, на иницијативу Клуба Здравље, Скупштина Србије спровела је 2011.године. Годину дана провела сам на месту директора Медија центра Клиничког центра Србије.
Сарађивала сам са великм бројем новина, часописа, недељника, магазина: Политика, Дневник, Вијести, НИН, Глас осигураника, амерички лист Србобран, јапански DIAMOND, црногорски ДАН, DINERS магазин, NEWS магазин, Геополитика, ревија ТРАГ, ревија 92, сајтове NSPM....
Рођена у Београду (08.06.1948), где сам похађала и завршила све школе, од основне ,,Браћа Рибар" ( данас ,,Краља Петра I") , преко чувене Прве београдске гимназије до Медицинског факултета. У новинарству сам се обрела стицајем неких животних околности, заволела тај посао и остала заувек. Поносна сам мама једног сина и своје ћерке, бака две дивне унуке. Музика и природа су моја велика љубав. Никада нисам престала да се дружим са планинарима, дугогодишњи сам члан ПД Победа, пасионирани трагач за неосвојеним даљинама, планинама, рекама, сваке године обавезно се дружим са пријатељима на неком рафтингу. Певање и музика ме испуњавају од ране младости, певала сам у КУД ЛОЛА, а након вишегодишње паузе обновила певање у КУД Ђока Павловић, потом у хору Браћа Барух. Сада певам у дивној земунској дружини, хору ОДЈЕК.
Мој сан да пишем само о добрим и племенитим стварима, надам се, моћиће да се реализује у сарадњи са кућом ДОБРИХ ВЕСТИ, где сам се поново срела са мојим драгим колегама из оног негдашњег Танјуга, из времена када је то била кућа за поштовање.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија