Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о животу и положају особа са потешкоћама у развоју

Оцените овај чланак
(1 Глас)

podrskarazvojjjjjjjКонференција за медије „Живот и положај особа са потешкоћама у менталном развоју и њиховох породица. Оснаживање родитеља - пут ка очувању биолошког језгра породице“, одржаће се 25. децембра 2018. године, у Београду, са почетком од 12 часова.

 

Учесници Конференције су Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности Републике Србије (очекује се потврда), Драган Вулевић, саветник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Тања Штаљонић, дефектолог, Хуманитарна организација „Пријатељ у невољи“, Душица Вукосављевић, мама детета са потешкоћама у менталном развоју, Јадранка Бајчетић, мама детета са потешкоћама у менталном развоју, Томислав Чолић, председник Српског савеза у Шведској.

 

Циљ Конференција јесте подизања свести у јавности о проблему са којим се сусрећу породице које имају децу са потешкоћама у менталном развоју. Циљ је да се сагледају сви проблеми, постојећи програми подршке, њихова имплементација, али и размотре нови облици подршке, као и да се ниво информисаности и сензибилисаности јавности о проблему подигне на виши ниво кроз укључивање медија, стручне јавности, институција, удружења и самих породица. На округлом столу Хуманитарна организација „Пријатељ у невољи“ представиће и Иницијативу за измену и допуну закона, покретање пакета програма за оснаживање родитеља деце са здравственим и развојим проблемима и јачање системске подршке те деце и целих породица. Иницијатива је израђена на основу осмогодишњег искуства у раду са породицама погођене проблемом, рада на терену са невладиним организацијама и јавним институцијама, на основу истраживања спроведеног међу представницима Удружења, самих родитеља погођених проблемом и тумачења правних оквира који уређује права особа са инвалидитетом.

 

Конференцији ће присуствовати и представници невладиног сектора, студенти и друге заинтересоване групе. Конференција је отворена за медије.

 

Организатор Конференције је Хуманитарна организација „Пријатељ у невољи“ која се бави подршком деце са здравственим и развојним проблемима, пружајући подршку како њима, тако и њиховим породицама укључујући и економске проблеме социјално угрожених породица, које су ослабљене услед проблема који је задесио њихово дете.

 

Конференција се организује у оквиру сарадње Хуманитарне организације „Пријатељ у невољи“ и „Српског савеза у Шведској“, под покровитељством Шведске владе, кроз SIDA - Forum Syd , у оквиру пројекта који заједно спроводе од јуна 2018. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 децембар 2018 22:42

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија