Кућа Добрих Вести

Login

Познати руски васкуларни хирурзи у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

hirurgggggggПетнаест врхунских руских лекара и власника најпознатијих клиника у Руској федерацији присуствоваће едукацији о најсавременијим оперативним методама у васкуларној хирургији у суботу, 25. јануара 2020. године у новооснованом Европском тренинг центру за васкуларну хирургију у Београду, при клиници „Др Драгић“ (Ђуре Јакшића 6).

 

Тема првог у низу тренинга који ће ове године за европске и светске лекаре бити релизован је „Естетски проблем капилара – отклањање најсавременијом методом“.

 

Главни едукатори на тренингу су др Петар Драгић, светски признати васкуларни хирург и бразилски васкуларни хирург др Kasuo Miyake, један од највећих ауторитета у тој области и изумитељ методе.

 

Током осмочасовног тренинга едукатори ће руским лекарима приказати најсавременију методу у отклањању здравственог и естетског проблема проширених вена и испуцалих капилара. Програм обухвата приказ неколико пацијената са јасном и израженом венском проблематиком и њихово лечење помоћу најсавременије ласерске методе, као и приказ капиларног проблема и његово лечење. Руске колеге ће такође бити у прилици да учествују и у „hands-on“ радионици како би се и директно упознали са наведеним методама и техникама.

 

Чак две трећине светске популације болује од проширених вена и испуцалих капилара. Седамдесет одсто оболелих су жене.

 

Др Драгић – пионир у примени ласера у васкуларној хирургији код нас

 

Др Петар Драгић је пионир лечења проширених вена и капилара ласерском методом у нашој земљи. Прву операцију је обавио 2007. године. Након више од деценије примењивања ласера у решавању проблема са венама, данас је др Драгић хирург са највећим бројем изведених ласерских операција на свету и са највећим бројем операција на годишњем нивоу на свету, чак хиљаду.

 

Др Драгић оперише широм Европе и света и гост је и предавач на бројним конгресима у иностранству. У циљу да пружи допринос медицини и омогући што већем броју пацијената приступ бољем и комфорнијем начину лечења, др Драгић је у претходних 8 година едуковао више од 100 лекара из земље и иностранства.

 

На првом тренингу гостоваће 15 руских специјалиста, а до краја године у Центру ће се едуковати више група васкуларних хирурга из Европе.

 

Др Драгић је 2014. године добио награду престижну награду у Бразилу за урађених 5000 операција, као највећи низ икада урађених ласерских операција, а у фебруару прошле године, такође у Бразилу додељено му је признање „Први светски амбасадор венске естетике“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија