Кућа Добрих Вести

Login

Почео да се ради тест самопроцене на COVID-19

Оцените овај чланак
(1 Глас)

covid19343434У Србији је данас почео да ради Тест самопроцене на COVID-19, а систем функционише на бази једноставног логовања путем личног броја здравственог осигураника и броја здравствене картице.

 

Циљ тог система је да се смање гужве и чекања и убрза процес лечења.

 

Налази се аутоматски шаљу на радне листе лекарима у COVID19 амбулантама формираним при домовима здрављa.

 

На сајту е-здравље Министарства здравља Србије је постављено COVID-19 обавештење.

 

Наводи се да се у алгоритму поступања са лицем код кога је постављена сумња на инфекцију вирусом, дефинишу обавезе лекара Дома здравља у систему наџора над COVID 19, где сваки дом здравља треба да омогући директну комуникацију особе са сумњом на COVID-19 са лекаром.

 

Портал еЗдравље, између осталог, омогућава да попуните самопроцену, на инфекцију вирусом COVID-19 на основу које ћете добити смернице о даљем поступању, и директну електронску комуникацију са Респираторним амбулантама из система наџора, где ћете моћи постављати питања која у вези са овим вирусом.

 

Да би се приступио функцијама портала потребна је пријава и регистрација коју је могуће обавити на три начина.

 

Један је пријава преко података са картице здравственог осигурања који омогућава приступ ограниченим функцијама портала еЗдравље, које се тичу само COVID-19 самопроцене и комуникације са Респираторним амбулантама.

 

Други је регистрација налога и пријава преко портала еЗдравље - одабиром опције „Отвори налог“ креирајте профил и пријавите се са својим подацима, која омогућава приступ свим функцијама портала.

 

Трећи је пријава преко eID.gov.rs , јединственог државног система за аутентикацију грађана у свим системима еУправе, где други и трећи степен аутентикације омогућавају приступ свим функцијама портала.

 

Извор: Кућа добрих вести/Министарство здравља


Последњи пут измењено среда, 01 април 2020 19:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија