Кућа Добрих Вести

Login

Нови циклус бесплатних психолошких радионица у ДОБ-у

Оцените овај чланак
(1 Глас)

psihologijadkfjkdjfkdjkfdПсихолошке радионице су бесплатан програм радионица који се у Саветовалишту Дома омладине Београда одржава већ преко 12 година и кроз који је до сада прошло више од 1000 учесника. Учесници могу бити одрасли свих узраста, сви они који су радознали да сазнају нешто ново о себи и другима и унапреде неки аспект свог живота. Рад са новим групама почиње 12. септембра 2020.

 

На радионицама учесници седе у кругу и на забаван и интерактиван начин дискутују и кроз различите радионичарске технике учествују у понуђеним темама у оној мери колико то сами желе. Теме су креиране на основу потреба ранијих генерација учесника и покривају аспекте живота који могу бити од интереса свима као што су: заузимање позитивног односа према себи и другима, јачање самопоуздања, вежбање комуникацијских вештина, стицање вишег степена емоционалне писмености, адекватна брига о себи и другима, боље разумевање љубавних и других блиских односа, доношење зрелих одлука. Овладавањем овим моћним психолошким алатима на радионицама и њиховим вежбањем у свакодневним ситуацијама учесници могу значајно унапредити себе и свој живот.

 

Водитељке радионица су Јасна Мићовић, Катарина Јовчић и Ана Мијалковић, стручњакиње из области психотерапије и саветовања, вођења радионица и тренинга. На радионицама се користе технике из различитих терапијских модалитета као што су Трансакциона анализа, Психодрама, РЕБТ и др. из којих водитељке поседују потребну едукацију и искуство.

 

Радионице се одржавају у циклусима од по 8 повезаних тематских целина, једном недељно у трајању од два сата. Једна иста група од око 10-15 учесника заједно пролазе кроз цео циклус у трајању од два месеца. Када се заврши један циклус од 8 радионица (два месеца), прикупља се нова група и стартује нови циклус истих радионица са новим учесницима. Постоје две независне групе, а програм за обе групе је исти.

 

Једна група се одржава суботом од 16:30 до 18:30, и њу воде Јасна Мићовић и Катарина Јовчић, а друга група је средом од 16:30 до 18:30, њу води Ана Мијалковић.

 

Заинтересовани се могу пријавити за учешће у једној од група, и то за групу суботом Јасни на тел. 063 254 727 и Катарини на тел. 060 67 63 735, а за групу средом Ани на тел. 063 88 38 041.

 

Дом омладине Београда спроводи све мере прописане од стране надлежних органа, у циљу сузбијања циркулације коронавируса. Ношење заштитне маске је обавезно на програмима ДОБ, у простору постоје дезо-баријере и средства за дезинфекцију руку, води се рачуна о физичкој дистанци и максималном броју посетилаца у складу са прописима. Молимо публику да буде одговорна према себи и другима, те да се придржава прописаних мера.

 

 

Извор: Дом омладине/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија