Кућа Добрих Вести

Login

Kонгрес психотерапеута у хотелу "М"

Оцените овај чланак
(4 гласова)

kongresБЕОГРАД - Трећи Конгрес психотерапеута под називом "Припадност и различитост - интеграције у психотерапији"  почиње данас и трајaће до 20. октобра у београдском хотелу "М".

Очекује се да ће догађај посетити више од 400 психотерапеута из Србије и окружења, који ће разменити искуства, знања, технике и представити резултате савремених истраживања у области психотерапије, најавило је Удружење психотерапеута Србије.

Присутнима ће се обратити др Зоран Миливојевић, председник Савеза друштава психотерапеута Србије, организатора Конгреса, који ће говорити о тренутном стању у области психотерапије у нашој земљи, као и о будућности те професије.

Значај психотерапије у Србији није довољно препознат упркос томе што су становници наше земље деценијама уназад изложени ратним, политичким и економским проблемима који негативно утичу на њихово ментално здравље.

Поред тога, познато је да су психотерапија и психотерапијско саветовање веома моћно преветнивно средство које помаже да се развојне и ситуационе кризе не претворе у поремећаје.

Такође, у случајевима где је душевни поремећај већ развијен, опоравак особе значајно је напреднији ако се, уз лекове, примени и психотерапијски рад са пацијентом.

Разноврсне психотерапеутске теме на симпозијуму

Теме на овом скупу су разноврсне и интересантне не само уском кругу стручњацима већ и широј популацији.

Како изабрати психотерапеута, млади и трансакциона анализа (Зоран Миливојевић: Размажено дете, емпатија и психопатија), Трансакциона анализа у психотерапијском раду са адолесцентима, лична формула у структурирању времена код средњошколаца, драмски троугао као модел неуспешног учења математике.

Ту су још и синдром сагоревања као манифестација животног скрипта, ирационална уверења, дисфункционалне емоције и брачни склад: обухватни модел брачног поремећаја, дете у психотерапији, значење менталних слика у психотерапији, психолошки третман починилаца партнерског насиља, тема смрти у психодрамској групи, да ли је могуће лечити друштво – социодрамско истраживање доживљаја друштвене реалности...

Организатор скупа је Савез друштава психотерапеута Србије и на скупу се плаћа котизација, уз одређене попусте за студенте (додипломске и мастер студија).

 Више о догађају можете прочитати ОВДЕ.

                                                                                                                                                                                                                                                                                        Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 16 октобар 2013 22:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија