Logo
Одштампајте ову страницу

Бесплатни физички тренинзи за основце и за факултетлије

Оцените овај чланак
(5 гласова)

zdravljeeeeeБЕОГРАД - Министарство омладине и спорта дало је пуну подршку препоруци Националног просветног савета о враћању часова физичког на факултете, а све у циљу што бржег побољшања здравља нације.

Такође, Министарство омладине и спорта планира да током 2014. године покрене програм који подразумева бесплатне тренинге за студенте виших школа и факултета у Србији.
У овом Министарству сматрају да је неопходно унапредити наставу физичког васпитања на свим нивоима од предшколског па до универзитетског.

Забрињавајући су резултати истраживања који показују да чак три четвртине одраслог становништва није физички активно и да половина има висок притисак што Србију често ставља на неславне листе смртности од болести које се могу спречити. Такође, само се половина ученика основних школа бави спортом три пута недељно, што производи негативне последице – деца су гојазна, имају равне табане, криву кичму и друге проблеме.

Како би се бар делимично допринело решењу проблема, и у 2014. години Министарство омладине и спорта ће наставити да спроводи пројекат „Спорт у школе“ којим се основцима од првог до четвртог разреда широм Србије омогућавају бесплатни тренинзи.
Пројекат је, пре свега, намењен деци из социјално угрожених породица, деци која не тренирају, имају лоше држање или деформитете.

Тренутно је програмом обухваћено 3400 деце у 48 градова широм земље, а планира се да се наредне године програму придружи још основних школа.
Свим школама које се укључе у пројекат обезбеђује се комплет најсавременијих спортских реквизита за рад, а професори физичког васпитања који спроводе пројекат „Спорт у школе“ су или повучени са бироа за незапослене, или долазе из редова оних који немају пун фонд часова.

                                                                      Извор: Кућа добрих вести/Министарство омладине и спорта


Последњи пут измењено четвртак, 12 децембар 2013 14:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015