Кућа Добрих Вести

Login

Конгрес гастроентеролога: Функционална храна превенција патолошких стања

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gastrokongresssssУ организацији Удружења гастроентеролога Србије од 8. до 10. октобра у хотелу Crowne Plaza ће бити одржан трећи Конгрес гастроентеролога.

 

Најављено је окупљање 400 гастроентеролога, хепатолога и лекара других специјалности из земље и света.


Тим поводом одржана је конференција за медије која је била увод у теме које ће бити доминантне на Конгресу и повод да се укаже на значај здравих навика у исхрани и значај здраве исхране за одржавање здравља и превенцију од болести, као и потребу да треба наћи баланс у свакодневном животу.


Трећи Конгрес гастроентеролога Србије са међународним учешћем је акредитован од стране Здравственог савета Србије и од стране европског акредитационог тела што Конгресу даје ширу димензију и значај.


Представницима медија обратио се проф. др Срђан Ђурановић, председник Организационог одбора и председник Удружења гастроентеролога Србије. Модератор конференције за медије је био Немања Великић из Министарства здравља Републике Србије. Свој осврт на теме Конгреса “Инфекција у гастроентерологији” и “Функционални поремећаји и поремећаји мортилитета” дали су и гастроетеролози проф. др Горан Јанковић, председник Научног Одбора Конгреса и доцент Тамара Алемпијевић, секретар Организационог Одбора Конгреса и секретар Удружења гастроентеролога Србије.

 

ugsssss

 

Једна од тема која ће бити разматрана на Конгресу је доминантна данас и у Србији и свету и бави се утицајем савременог темпа живота на здравље људи и функционалне поремећаје међу којима су и нервозна црева и проблеми са варењем.

 

Савремени живот диктира темпо који се одражава на здравље


Савремени темпо живота занемарује физиолошке потребе организма за исхраном у истим терминима, разноврсном храном, куваним јелима, адекватним уносом биљних влакана. Стрес који нас додатно оптерећује често се може испољити управо на наш дигестивни тракт у виду симптома надутости, гасова, лоше пробаве, успореног метаболизма, лошег варења.
Професор Ђурановић је пред највећи конгес у Београду споменуо спроведену студију на 50 испитаника са функционалним поремећајима дигестивног тракта и као један од функционалних производа који решава ове проблеме пре него што узмемо конкретан лек указао и препоручио Баланс +, који регулише варење за само 10 дана и уз две пробиотске културе (ЛА5 и ББ12) и пребиотик олигофруктозу повољно делује на дигестивни тракт, подстиче варење и убрзава метаболизам.


Експерти из Србије, Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Француске, Хрватске, Италије, Македоније, Мадјарске, САД-а, Словеније, Швајцарске, Шведске и Велике Британије ће на Конгресу презентовати око 60 оригиналних радова и око 80 апстраката из свих области гастроентерологије и хепатологије. Овај Конгрес ће још једном показати да српска гастроентерологија држи корак са Европом и светом и да Србија свакако представља један од главних гастроентеролошких центара у ре
Конгрес је акредитован од стране Здравственог савета Србије. Конгрес је акредитован и од стране европског акредитационог тела, што целом догадјају даје ширу димензију.


У склопу Конгреса ће се одржати и Курс континуиране медицинске едукације на тему: Болести дигестивног система у ординацији лекара опште медицине 2015. Очекује се да ће овом Курсу присуствовати око 200 лекара опште медицине и специјалиста интерне медицине. Курс је такође акредитован од стране Здравственог савета Србије.


Успешна организација и реализација оваквог Конгреса није могућа без сарадње са фармацеутским компанијама и индустријом која производи медицинску опрему. Преко двадесет компанија ће имати штандове у оквиру конгресне Изложбе.


Овај Конгрес ће још једном показати да српска гастроентерологија држи корак са Европом и светом и да Србија свакако представља један од главних гастроентеролошких центара у региону.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 октобар 2015 21:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија