Кућа Добрих Вести

Login

"Онкологија у Србији - знањем у борби против малигних болести"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

prevencija123БЕОГРАД - Србија је по броју оболелих од малигних болести на 18. месту у Европи, а по смртности на другом.

 

Ови забрињавајући подаци указују на потребу активнијег и упорнијег рада свих здравствених радника на превенцији и раном откривању малигних болести.


Српско лекарско друштво покренуло је пројекат "Онкологија у Србији - знањем против малигних болести", који ће бити представљен 4. фебруара, поводом Светског дана борбе против малигних болести.


Пројекат се покреће у циљу боље информисаности стручне јавности у области онкологије, саопштили су из Друштва лекара, а преноси лист “Данас“.


Активности обухваћене овим пројектом усмерене су ка лекарима опште праксе и ужих специјалности, са циљем да се упознају са најсавременијим сазнањима о превенцији дијагностици и лечењу малигних болести и са потребом мултидисциплинарног приступа у збрињавању болесника са малигним болестима.


Више од 27.000 лекара учествоваће у едукацији и стицању знања о томе како препознати рак, како га лечити и какве су европске и светске препоруке у области онкологије.


Српско лекарско друштво ће у наредних годину дана путем едукативних семинара, интернет предавања и достављањем обавештења на више од 27.000 адреса чланова Српског лекарског друштва обезбедити боља сазнања о најучесталијим карциномима код нас и најефикаснијим начинима лечења. Током овог пројекта Српско лекарско друштво пружиће пуну подршку развоју и промовисању Националног плана за борбу против рака који је рађен према француском моделу.


Пројектом "Онкологија у Србији - знањем у борби против малигних болести" стручна јавност под окриљем Друштва и еминентни стручњаци из онкологије прикључили су се светском Дану обележавања борбе против малигних болести.


Пројекат ће бити представљен сутра у 12 часова, у Задужбини др Стеве Милосављевића.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 фебруар 2016 22:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија