Кућа Добрих Вести

Login

Хлеб у Србији доброг квалитета

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pecivd009ererБЕОГРАД - Инспекција је у претходних неколико месеци контролисала више од 700 производних погона у пекарама и утврдила да је хлеб доброг квалитета, али и да пекари не поштују све прописе, због чега је забрањен рад у 25 објеката, изјавио је у Привредној комори Србије Ненад Вујовић, начелник у Сектору пољопривредне инспекције Министарства пољопривреде.

 

 

Пекарски производи на тржишту су безбедни и квалитетни, јер смо утврдили мали проценат здравствено неисправних производа, рекао је Вујовић на састанку Групације произвођача жита, млинских и пекарских производа и тестенина. Објашњава да су контролом обухваћени пекарски погони у Србији за које се сумњало да су ризични.


„Потврђено је да се у тим производним погонима, у великом броју, не поштују прописи и законске норме. Лабораторијске анализе, указују да су хлеб и производи од брашна безбедни и да нема много неправилности, објаснио је Вујовић. На тржишту имамо здравствено исправну и квалитетну намирницу, али са друге стране, производни погони, посебно мали не испуњавају све норме, додао је начелник пољопривредне инспекције. Највише је замерки било је на увођење ХЦЦП, хигијену, начин декларисања производа...


Ђорђе Псодоров, професор пекарства сматра да тржиште пекарских производа треба што више контролисати, саопштила је ПКС. Један од главних проблема је што код нас не постоји обавеза паковања хлеба, па се дешава да се та намирница некада доставља и таксијем и другим неодговарајућим возилима, рекао је професор. “Ипак, полако се сузбија црно тржиште, а брашно и адитиви се набављају од проверених произвођача. На пример, контрола је показала и да нема великих проблема у квалитету и да се не краде на маси хлеба”, додао је Псодоров.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 мај 2016 20:20
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија