Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал против стреса за викенд у Београду

Оцените овај чланак
(7 гласова)

sourceБЕОГРАД - БГ јога центар и Мајдфулнес Србија (Mindfulness Srbija) организују у недељу 18. септембра први „Но стрес Фестивал“ (No stress Festival”) у простору “Top of the Hub”, на 25 спрату спрату Пословног Центра Ушће.


У времену у коме живимо свакодневно препознајемо велику потребу за проналажењем начина да се изборимо са стресом који представља велики изазов за свакога од нас. Последњих година, радећи са појединцима и групама запослених у различитим корпорацијама, у својим центрима ова удружења се баве применом релативно једноставних и корисних метода за превазилажење негативних ефеката стреса. Контрола стреса је нови изазов савременог друштва и представља наредни степеник у личном и еволутивном развоју сваког појединца.


О програму Фестивала


„Но стрес фестивал” је замишљен као презентација начина и алата који су нам доступни у контроли стреса. Програм се састоји од предавања, радионица и великог броја практичних метода који ће бити представљене на једноставан, свима разумљив и применљив начин. Идеја је да овај Фестивал буде прилика за боље разумевање тога шта стрес заправо јесте, како настаје, као и за стицање личног искуства о томе на који начин одређене технике и методе могу да помогну у његовом каналисању и контроли. Жеља и циљ су да гости Фестивала по његовом завршетку стекну једно ново искуство, као и да им на располагању остану применљиви методи за контролу стреса у свакодневном животу.


Мајдфулнес програм - методе свесне пажње за контролу стреса


Програм и окосница Фестивала су засновани на Мајдфулнес у – врло познатом и до сада највише научно поткрепљеном и испитаном програму за контролу стреса који се примењује преко 30 година као моћан метод за контролу стреса широм света, објављено је на званичној Фејсбук страници Фестивала.

 

Овај програм је настао на бази древних, неколико хиљада година старих техника, а данас је постао уобичајен и метод примењиван широм света, посебно у окружењима са високим нивоом стреса. Овај програм се састоји од низа предавања која имају за циљ дубље разумевање стресне реакције али и практичних начина и алата за контролу и превазилажење различитих узрока и нивоа стреса. Програм је показао сјајне резултате у генералном подизању нивоа свесности и само-разумевања, подизању нивоа меморије, поспешивању емоционалне стабилности, побољшању пажње и фокуса, контроли стреса, побољшању комуникације и нивоа разумевања животног и радног окружења, толеранције, и генерално превазилажењу стања узнемирености, безвољности или утучености. Програм у свом саставу садржи и нова сазнања из области неуробиологије, која објашњавају због чега и како методе свесне пажње – Мајдфулнеса делују на ум, психу и тело. Ова комбинација разумевања процеса, техника за постизање промене и научних објашњења се показала као одлична комбинација у процесу лаког прихватања и примењивања ових метода у свакодневном животу за савременог човека.

 

Психолошке радионице


У програму Фестивала предвиђене су и психолошке радионице као што су:
„Синдром сагоревања".


Радионица кроз коју учесници Фестивала методом саморефлексије могу да препознају своје тренутно стање, како синдром сагоревања настаје И развија се, и какав има ефекат на наше психолошко здравље.


Кроз вежбу “Где одлази моја енергија” имајће прилику да на једноставан начин спознају нешто више о себи, и кроз боље саморазумевање постигну и лакшу контролу у стресним ситуацијама.


Мој „унутрашњи тим“ и ја


Радионица о деловима наше личности и неопходности регулације такозваног „унутрашњег тима" како би у интеракцији са спољним светом, кроз увек нову и другачију организацију унутрашњих потенцијала боље реаговали и лакше се прилагодјавали спољним променама и захтевима. Ова радионица доноси један од моћних психолошких алата који се може применити у професионалном, али и у приватном и друштвеном животу.


Остале радионице и предавања


Откљањање последица дугог седења вежбама за кичму и зглобове
Технике дисања и релаксације
Прогами за контролу стреса за запослене
Методе, правила и предлози за исхрану у стресним периодима
Активни одмор као нацин постизања бољег психо-физичког здравља
Технике само-масаже
Релакс зона - Фестивалска Но стрес зона
Предвиђено је да у оквиру Фестивала гостима буде на располагану и зона релаксације, у којој би у посебном, издвојеном делу могли да пробају неке од метода релаксације, различите терапије и масаже, као и да се консултују по питању ароматерапије, исхране, здравља...


Своје место можете обезбедити на више начина:


- уплатом котизације у неком од наших центара
- уплатом котизације преко пост нет упутнице
- уплатом котизације на наш жиро рачун

Котизација износи 1500дин.


Више информација и инструкције за плаћање можете добити на е-mail адреси Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .


Улазнице такође можете купити на свим Евентим продајним местима, као и путем сајта. 


Све додатне информације можете добити на бројеве телефона 060 3317904, 060 3317905.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено субота, 17 септембар 2016 11:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија