Кућа Добрих Вести

Login

"Округла дуга" Јасмине Ковачев - решења за емоционалне и здравствене проблеме

Оцените овај чланак
(4 гласова)

radionicaaaaaa"Многима је тешко да прихвате да је наша реалност одраз онога што је у нама, на различитим нивоима нашег бића. Лакше је кривити друге, a себе представљати жртвом. Тек када преузмемо одговорност за све што нам се дешава, чак и када не разумемо зашто је то тако, на много смо бољем путу да превазиђемо проблем. Ако желимо другачију реалност, морамо кренути од рада на себи”, каже за ,,Кућу добрих вести” Јасмина Kовачев, енергетски психолог, аутор и водитељ јединственог програма личног и професионалног развоја ,,Округла дуга” који нуди решења за емоционалне и здравствене проблеме.

 

Кроз овај пројекат Јасмина у Србији, региону и широм света кроз своје сада већ надалеко чувене семинаре  помаже људима да спознајом и решавањем својих емоционалних блокада, које нас често ,,саботирају” а да тога нисмо ни свесни, постану здравији, задовољнији и успешнији људи спремни да остваре своја врхунска достигнућа.

 

У своје образовање, о чијим детаљима више можете прочитати на следећем линку , уложила је године рада и значајна средства, како би могла помагати људима да своје слабости, преобрате у своју снагу, о чему је објавила и књигу која представља ,,увод у разумевање емоција и технике емоционалне слободе” (ЕТФ), коју примењује у свом раду.

 

Госпођа Ковачев, пореклом новосађанка, која већ више од две деценије живи на Новом Зеланду, учење, као и лични и професионални развој сматра нераздвојним делом свог животног пута. Своју каријеру започела је у комерцијали и бизнису, што јој је, како истиче, веома помогло у даљем раду са клијентима. Од 1992. године почела је да се бави различитим алтернативним приступима телу-уму-емоцијама.

 

                         jasminka

 

Шта је техника емоционалне слободе?

 

Ову технику често зову „емоционална акупунктура без игала“ и она је без премца у елимисању и ублажавању последица траума, стресних догађаја, фобија, страхова, болова и многих других проблема. Многи је зову и тапкање јер се користе врхови прстију за стимулацију акупунктурних тачака, а има и оних који је знају под именом ЕФТ што је скраћено од Emotional Freedom Technique, предочила је Ковачев.

 

Оно што је важно запамтити, указује она, је да тапкање, односно стимулација тачака није суштина технике већ само неопходан део целог процеса. ,,Суштина је у зналачком проналажењу дубљих корена који доприносе проблемима, као и идентификацији специфичних аспеката који стварају емеоционално енергетски поремећај у нашем телу што ми осећамо као физичке сензације или емоције, а некада и као здравствене проблеме.

 

 

 

Пројекат ,,Округла дуга” - за постизање унутрашњег мира и мира у свету

 

Пројекат ,,Округла дуга” настао је , према речима његове ауторке, са жељом да се живи испуњен живот док ослобађамо свој потенцијал и постижемо унутрашњи мир, као и већи степен јединства и на глобалном нивоу. Резултат тога је већи степен мира у целом свету, већи ниво свесности и брже постизање јединства човечанства.

 

,,За оне који мисле да је то утопија, треба само да се сете феномена стотог мајмуна. Када се достигне критична маса, промене се десе и код свих осталих чланова заједнице, а формула је једноставна: квадратни корен од броја јединки популације код које рачунамо критичну тачку моментума. Немојте чекати да други одраде моментум за вас. Преузмите одговорност и крените од себе. Ако будемо чекали на друге, можда никада и не дочекамо”, истиче Јасмина.

 

Управо зато је, према њеним речима и формирана серија тренинга „Округла дуга“ која помаже бржем напретку ка целовитости у различитим виталним областима живота. Тренинзи се заснивају на примени енергетске психологије и најефикаснијих постојећих приступа. Неки тренинзи обухватају првокласну едукацију ЕФТ-а на нивоу самопомоћи и на професионалном нивоу, неки Вас уче комплементарним техникама и приступима, неки су оријентисани на врло специфичне виталне области као што је здравље, свесно родитељство, постизање бољих резултата у бизнису, проналажење себе...

 

И ви можете бити испуњени и целовити попут округле дуге. Крените прво од себе и постизања свог унутрашњег мира. Верујте да је то могуће и да ће се остварити, наглашава Ковачев.

 

Семинари ,,Округле дуге” у Хрватској и Србији током маја и јуна

 

Јасмина Ковачев тренутно је у Хрватској где одржава семинаре ,,Округла дуга”. У Загребу Вас чека ЕФТ седмица, од 19. до 25.маја, а распоред семинара и могућности за пријављивање можете погледати на следећем линку .


После Загреба долази поново крајем маја у Београд, где је током прошлог месеца одржала дводневни семинар под називом ,,Откријте своје блокаде обиљу, здрављу и успеху”, затим једнодневни групни ЕФТ третман, као и тродневни семинар ,,Добро дошли у своју будућност”, на коме су полазници имали прилике да дубље сагледају себе и ,,открију свој пут како би овај живот искористили да остваре оно због чега су рођени. ,,Осим дводневног ЕФТ основног тренинга – технике самопомоћи и професионалне едукације за 21 век, који ће се одржати у Београду 27. i 28. маја, као и 14. и 15. јуна, а за који се можете пријавити на следећи линк (или на телефон 063 16 08 116 на коме можете добити неопходне информације о свим семинарима и начину учешћа), док ће 29. маја и 16. јуна полазници имати прилику да учествују у Групном ЕФТ третману и ослободе део свог емотивног и менталног терета подсвести. Хигијена ума је сваком неопходна, јер ум креира нашу реалност, наглашава Ковачев.

 

                          jasminka69786 

 

Програм ,,Имам канцер, па шта? Бирам живот”

 

Јасмина Ковачев је и креатор програма емотивне и ментално трансформационе подршке оболелима од канцера ,,Бирам живот. Њене групне радионице, које ће се одржати у Београду 30. и 31. маја и 1. јуна ове године, погодне су за све дијагностиковане од ове болести, оне који су у ремисији, као и све који су подршка оболелима. Циљ групних третмана је подршка оболелима од канцера, без обзира који пут лечења су изабрали.

 

За 2. јун предвиђена је трансформациона радионица ,,Отпустите блокаде новцу”, а 3. и 4. јун полазници семинара ,,Тајна успеха је у Вама” имаће прилике да добију ,,увиде” и одговоре на то шта их кочи да иду напред?, а на основу уклањања бројних сопствених блокада успеху и изобиљу.

 

,,Увод у Мета – здравље”, научни приступ везе ума – тела и самоисцељења, помоћи ће, према речима Јасмине Ковачев, полазницима који дођу 17. и 18. јуна на семинар у Београду, да открију зашто су болесни и објаснити им начин како да покрену самоисцељење.


Дан касније – 19. јуна и новосађани ће имати прилику да у свом граду учествују на групном ЕФТ третману (који је у Новом Саду планиран и за 9. јун), док ће тродневна обука за средњи ниво технике ЕФТ-ја бити одржана у Београду од 10. до 12. јуна. ЕФТ супервизија и менторство предвиђени су за 13. јун.

 

 Jasmika

 

Oд петка до петка – Летовање на Пашману

 

Летњи програм семинара наставља се на Јадрану, на острву Пашман, где ће заинтересовани имати прилике да од петка до петка, почев од 16. јуна па до 1. септембра ове године, доживе незаборавно летовање уз едукације у оквиру Хармони програма.

 

,,Кућа добрих вести” ће Вас ових дана на својим страницама подробније информисати о свим наведеним семинарима, а из пера Јасмине Ковачев.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 мај 2017 09:38
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија